Πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Playing Europe στη Μούρθια της Ισπανίας (17-23/10/2021)

Την εβδομάδα 17-23/10/2021 υλοποιήθηκε η πρώτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού έργου Σχολικών Συμπράξεων Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” (2020-2023), στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Η κινητικότητα υλοποιήθηκε στη Μούρθια της Ισπανίας, όπου μετακινήθηκαν έξι μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας, καθώς επίσης αντίστοιχες ομάδες από την Ιταλία και το Βέλγιο.

Ελληνική ομάδα συμμετοχής: Μπάκα Αλεξάνδρα (Γ3), Παπαδημητρίου Ιωάννης-Ιάσων (Γ3), Κολιοθωμάς Χρήστος (Β1), Μάσχα Ντε Φίλιππις Μάγια Στέλλα (Β3), Παπαγεωργίου Καλλιόπη (Β3), Σαραντοπούλου Δήμητρα (Β3)

Συνοδοί καθηγητές: Αρναούτη Ειρήνη (ΠΕ06, Υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος), Θώδης Γεώργιος (ΠΕ02)

Οι συμμετέχοντες έλαβαν ενεργά μέρος στις εργασίες του έργου, συνεργάστηκαν με τα μέλη των ομάδων από την Ισπανία, την Ιταλία και το Βέλγιο, ασχολήθηκαν με τα ισπανικά παραδοσιακά παιχνίδια και την παιδαγωγική τους αξιοποίηση και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και πολιτιστικές δράσεις. Επέστρεψαν στην Ελλάδα με τις αποσκευές τους γεμάτες νέα γνώση, πλούσιες εμπειρίες και βαθιά συναισθήματα, έχοντας βιώσει την ουσία της έννοιας του Ευρωπαίου πολίτη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος, το τοπικό κανάλι της περιοχής της Μούρθια έκανε αφιέρωμα στο ευρωπαϊκό μας έργο και η Ελληνίδα εκπαιδευτικός κ. Αρναούτη Ειρήνη μίλησε για το πρόγραμμα εκ μέρους των μη Ισπανών καθηγητών.

Επίσης, ο δήμαρχος της Μούρθια υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης το σύνολο των συμμετεχόντων στην κινητικότητα, όπου κλήθηκαν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα ο Ισπανός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Garcia Garcia Jorge και η κ. Αρναούτη Ειρήνη, ως εκπρόσωπος των μη Ισπανών καθηγητών.

 

                                       

Διαδικτυακό σεμινάριο στο STEM Discovery Campaign 2021

Το διαδικτυακό σεμινάριο “Playing Europe” οργανώθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στην SDC21 και το ευρωπαϊκό μας έργο Erasmus+KA229 “Playing Europe”. Το διαδικτυακό σεμινάριο παρουσίασε η κα Παναγιώτα Αργύρη, μαθηματικός του σχολείου μας και Πρέσβειρα του Scientix. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό μας έργο και συσχετίστηκε με άλλα ευρωπαϊκά έργα και αποθετήρια εκπαιδευτικού υλικού που ασχολούνται με τη χρήση των παιχνιδιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεοσκοπημένο σεμινάριο εδώ, καθώς και να διαβάσετε την παρουσίασή του στην αγγλική γλώσσα παρακάτω:

PLAYING EUROPE-WEBINAR

Webinar του ευρωπαϊκού μας προγράμματος “Playing Europe”

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την επόμενη δραστηριότητα διάχυσης του ευρωπαϊκού μας προγράμματος Erasmus+KA229 με τίτλο “Playing Europe!

WEBINAR “Playing Europe”

15 Απριλίου 17.30 ώρα Κεντρικής Ευρώπης / 18.30 ώρα Ελλάδος

Είσαι καθηγητής/τρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα ήθελες να μάθεις πώς να αποκτήσεις νέα εργαλεία και στρατηγικές για να διαχειριστείς τη διαφορετικότητα στην τάξη σου, εμπλέκοντας τους/τις μαθητές/τριές σου στη μαθησιακή διαδικασία σχετικά με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και ιστορία μέσω παραδοσιακών παιχνιδιών;

‘Η ενδιαφέρεσαι για καινοτόμες διδακτικές πρακτικές για την ενσωμάτωση των παιχνιδιών στην τάξη σου;

Τότε, συνδέσου μαζί μας στο webinar με τίτλο “Playing Europe” και συμπλήρωσε τη φόρμα: http://bit.do/Webinar-Playing-Europe

Το ευρωπαϊκό μας έργο Erasmus+KA229 με τίτλο “Playing Europe” στην πλατφόρμα του Scientix

Άλλη μία δραστηριότητα διάχυσης του ευρωπαϊκού μας έργου είναι πραγματικότητα! Το έργο μας ανέβηκε στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα Scientix και το συμπεριέλαβαν στο Scientix Digest, που είναι το ενημερωτικό δελτίο της κοινότητας του Scientix.

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό έργο “Playing Europe”

Ο συντονιστής, οι υπεύθυνοι επικοινωνίας, οι συμμετέχοντες καθηγητές και μαθητές στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” σας στέλνουν τις θερμότερες ευχές τους για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων!

Επιλέχθηκε το λογότυπο του έργου μας Erasmus+KA229 “Playing Europe”

Η διαδικτυακή δημοσκόπηση που έγινε για την επιλογή του λογότυπου του έργου μας έκλεισε χτες και σήμερα έχουμε τον νικητή που θα μας συνοδεύει και θα μας εκπροσωπεί κατά τη διάρκεια του έργου μας: το ισπανικό λογότυπο! Έναν βόλο που φέρει τις σημαίες των χωρών των 4 συμμετεχόντων σχολείων!

Επισυνάπτονται το λογότυπο που κέρδισε και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Ψηφίστε το λογότυπο του ευρωπαϊκού μας έργου “Playing Europe”!

O διαδικτυακός διαγωνισμός για την επιλογή του λογότυπου που θα εκπροσωπήσει το ευρωπαϊκό έργο Erasmus+KA229 “Playing Europe”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, είναι ανοιχτός και θα παραμείνει έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020. Στις 14 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 4 λογότυπα, 1 από κάθε συμμετέχον σχολείο, και είναι όλα δημιουργίες μαθητές των σχολείων αυτών. 

Μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου μας, ακολουθείστε την επιλογή “Logo Contest” και επιλέξτε το λογότυπο που θα εκπροσωπήσει το έργο μας σε όλες τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις!

Το ευρωπαϊκό έργο “Playing Europe” στο Συνέδριο CASE & GSO4SCHOOL

Η διάχυση του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+KA229 “Playing Europe” ξεκίνησε! Το έργο μας παρουσιάζεται αυτές τις μέρες με αναρτημένη ανακοίνωση και ηχογραφημένη παρουσίαση στο Συνέδριο CASE & GSO4SCHOOL , το οποίο διεξάγεται διαδικτυακά στις 1-3 Δεκεμβρίου 2020. 

Η αναρτημένη ανακοίνωση είναι βασισμένη στην εγκεκριμένη αίτηση του έργου, για αυτό και οι συγγραφείς της είναι οι καθηγητές από τα τέσσερα ευρωπαϊκά σχολεία που συμμετείχαν στη σύνταξη της αίτησης, δηλαδή από το σχολείο μας η Δρ. Ειρήνη Αρναούτη, Καθηγήτρια Αγγλικών και υπεύθυνη επικοινωνίας του σχολείου μας, και η κ. Παναγιώτα Αργύρη, Μαθηματικός.

Μπορείτε να δείτε την αναρτημένη ανακοίνωση και την ηχογραφημένη παρουσίασή της εδώ.

Βιντεοπαρουσίαση του σχολείου μας

Η βιντεοπαρουσίαση του σχολείου μας με τη μορφή του παιχνιδιού “κυνήγι θησαυρού” είναι τώρα διαθέσιμη. Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+KA229 με τίτλο “Playing Europe”, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Απολαύστε την ταινία!

Διαγωνισμός για το ελληνικό λογότυπο & Τρέιλερ της βιντεο-παρουσίασης του σχολείου

Την Παρασκευή 13/11/2020, οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA229 με τίτλο “Playing Europe” ψήφισαν για το λογότυπο που θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στον τελικό διαγωνισμό για το λογότυπο του προγράμματος. Η ψηφοφορία έγινε διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Mentimeter. Μπορείτε να δείτε τα υποψήφια λογότυπα, όλα δημιουργίες των συμμετεχόντων μαθητών, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τo λογότυπο που επελέγη στο PowerPoint που ακολουθεί.

Greek logo competition-fb

Οι μαθητές επίσης ετοιμάζουν τη βιντεο-παρουσίαση του σχολείου μας και της ιστορίας του με τη μορφή του παιχνιδιού “Κυνήγι Θυσαυρού”. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της ταινίας που θα ακολουθήσει σύντομα!