«Εφηβεία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός» 2ο Σεμινάριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων λάβαμε την πιο κάτω ανακοίνωση :

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές/τριες στη δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής με θέμα:

-το άγχος των εξετάσεων και οι τρόποι διαχείρισής του

-κίνητρα μάθησης και αποτελεσματικό διάβασμα.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους γονείς και τους μαθητές/τριες και συζήτηση.”

Ο Διευθυντής

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης σας καλωσορίζει στην τέταρτη χρονιά της δράσης, η οποία προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα, με μια στάση στο θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10), στην καρδιά της στολισμένης πόλης, για να παρακολουθήσουμε το  θεατρικό έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Το έργο έκανε πρεμιέρα το 1962, έγινε διάσημο όμως από την κινηματογραφική του μεταφορά, το 1966, σε σκηνοθεσία Μ. Νίκολς, με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.  Πραγματεύεται τη σφοδρή σύγκρουση ενός παντρεμένου ζευγαριού, της κακομαθημένης κόρης του Πρύτανη ενός αμερικάνικου πανεπιστημίου και του συνταξιούχου πανεπιστημιακού συζύγου της, μπροστά στα έκθαμβα μάτια ενός νέου πανεπιστημιακού και της γυναίκας του. Ο πίνακας του Pollock στο βάθος και οι στοίβες των βιβλίων αποδεικνύουν ότι το μορφωτικό επίπεδο δεν εγγυάται πάντα την κοσμιότητα της κοινωνικής συμπεριφοράς Ύμνος στις μακροχρόνιες συζυγικές σχέσεις, ένας συμβολικός θάνατος ή ιστορία αγάπης;

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη που ερμηνεύει και τον ρόλο του Τζορτζ. Συμπρωταγωνιστεί η Μαρία Πρωτόπαπα. Μαζί τους η Ντάνη Γιαννακοπούλου και ο Προμηθέας Αλιφερόπουλος. Η παράσταση δεν έχει ακατάλληλες σκηνές. Έχει ωστόσο σκληρούς διαλόγους. Εναπόκειται στην κρίση των γονέων των μικρότερων παιδιών η παρακολούθηση της παράστασης.

Η Σχολή εξασφάλισε 35 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 14 ευρώ το καθένα, για το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00 και 50 εισιτήρια στην ίδια τιμή για την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 στην ηλεκτρονική διεύθυνσηevangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λόγω της μεγάλης δημοφιλίας της επόμενης παράστασης και της αδυναμίας του θεάτρου να κρατήσει εισιτήρια μετά τις αρχές Ιανουαρίου, ανακοινώνουμε πρόωρα την επόμενη θεατρική πρόσκληση, η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00. Πρόκειται για το Master Class, έργο του αμερικανού συγγραφέα  Τέρενς Μακ Νάλι, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο μικρό θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10) με τη Μαρία Ναυπλιώτου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με αφετηρία ένα πραγματικό γεγονός, τη σειρά μαθημάτων που παρέδωσε η σπουδαία σοπράνο Μαρία Κάλλας, σε σπουδαστές λυρικού θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 1970, η παράσταση αναβιώνει σκηνικά ένα από αυτά τα μαθήματα, χρησιμοποιώντας το στην ουσία ως αφορμή για να επικεντρωθεί στην ηρωίδα, την επαγγελματία και τη γυναίκα Κάλλας.

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην προνομιακή τιμή των 20 ευρώ το καθένα, για την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώνουν συμμετοχή και να εξοφλήσουν τα εισιτήρια (θα υπάρξει περαιτέρω αναλυτική συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους επί αυτού) μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνσηevangelikipametheatro@gmail.com. Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επιτυχία των μαθητών/μαθητριών μας στο Euroscola

Οχτώ μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης συγκαταλέγονται στα 24 συνολικά μέλη της μαθητικής αποστολής, η οποία θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής στην ημερίδα EUROSCOLA που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 17 Ιανουαρίου 2020, στο Στρασβούργο.

Πρόκειται για τους: Χάρη Βεργαδή (1η θέση), Μιχαήλ-Αθανάσιο Πέππα (2η θέση), Άννα-Μαργαρίτα Δριμή (4η θέση), Πελαγία Σταματάκη (6η θέση), Μαρία-Δέσποινα Δίπλα (7η θέση), Ειρήνη Παπαδοπούλου και Δημήτρη Τσομώκο (ισοβάθμισαν στη 16η θέση) και Δανάη Μπίφσα (24η θέση). 1η αναπληρωματική είναι η μαθήτρια Καρλόττα –Ιωάννα Φιλιππούση.

Στον φετινό γραπτό διαγωνισμό EUROSCOLA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διοργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ και Δ’ Αθήνας συμμετείχαν συνολικά 324 μαθητές και μαθήτριες. Το Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής ως ένα από τα δύο εξεταστικά κέντρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας  φιλοξένησε τους υποψήφιους του διαγωνισμού την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019. Τα 29 μέλη της μαθητικής ομάδας που εκπροσώπησε τη Σχολή απέσπασαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία υψηλές βαθμολογίες και βρέθηκαν σε πολύ καλές θέσεις στην τελική κατάταξη. Συγχαίρουμε τα παιδιά μας καθώς και την υπεύθυνη της προετοιμασίας των μαθητών και μαθητριών της Σχολής για τον γραπτό διαγωνισμό EUROSCOLA την φιλόλογο κ. Καλυψώ Λάζου.

Παραθέτουμε την σχετική απόφαση

Ο Διευθυντής

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΜΑΘΗΤΩΝ-EUROSCOLA_signed

Ομιλία της Δρ. Ζωής Κούρνια

Την Τρίτη 3/12/2019 θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στον Όμιλο Χημείας τη Δρ. Ζωή Κούρνια (14:30-15:30 περίπου στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής).

    Η Δρ. Ζ. Κούρνια εργάζεται στο ΙΙΒΕΑΑ με το επιστημονικό της έργο να εντοπίζεται στο σχεδιασμό φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστών (Computer Aided Drug Design). H Δρ. Κούρνια θα μας μιλήσει για τον επιστημονικό τομέα που θεραπεύει, για την πορεία της και για τις εμπειρίες που απέκτησε στη διάρκεια των σπουδών της. Η ομιλία απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/μαθήτριες.

Περισσότερα για το βιογραφικό της ερευνήτριας διαβάστε εδώ.

Ο Διευθυντής

Δείτε την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην Νέα Σμύρνη τώρα!

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο δίκτυο σχολικών σεισμογράφων SΝΑC (Schools Network Alert Citizens).

Μπορείτε να δείτε την καταγραφή του σεισμογράφου μας για την σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή μας τώρα (αλλά και παλαιότερες καταγραφές και καταγραφές από άλλα μέρη του κόσμου) πατώντας εδώ

Ο Διευθυντής

Ώρα Χημείας!

Το σχολείο μας συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Χημικών με τίτλο “Ώρα Χημείας” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο The Mall (Μαρούσι)!

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού των 150 ετών από τη θεμελίωση του Περιοδικού Πίνακα από τον Μεντελέγιεφ.

Ο καθηγητής χημείας με ομάδα μαθητών, μαθητριών και αποφοίτων μας θα παρουσιάσουν τις εργασίες:

Αξιοποιώντας την Ενέργεια του Ήλιου με τη Βοήθεια Φρούτων και Λαχανικών της Ελληνικής Γης (Σάββατο 12:00-16:00, Κωνσταντίνα Μαυρουκάκη-Καραγκούνη, Αλεξάνδρα Νάστου, Μυρτώ-Ελένη Μπούζα και Χρυσούλα Πανηγυράκη)

Σχεδιασμός Φαρμάκων με τη Βοήθεια Η/Υ (Σάββατο 16:00-20:00, Μαρία Λουβουλίνα, Βάσια Οικονομοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου και Χρήστος Μαργαρίτης)

Ομάδα του Σχολείου μας στην βραδιά του Ερευνητή

Συγχαρητήρια στους μαθητές/μαθήτριες του Λυκείου μας: Μαρία Λουβουλίνα, Βάσια Οικονομοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου (της Α΄ τάξης), Αντριάνα Κατσαμπάνη και Χρήστο Καραογλάνη (της Γ΄ τάξης),

οι οποίοι μαζί με ομάδα μαθητών της Λεοντείου Σχολής και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας Ε.Κ.Π.Α.

εκπροσώπησαν την Ένωση Ελλήνων Χημικών (Π.Τ.Α.Κ.) στην κεντρική εκδήλωση της Βραδιά του Ερευνητή στον «Ελληνικό Κόσμο»!!!

Παρουσίαση καθηγήτριάς μας σε συνέδριο

Η καθηγήτρια ΕΚΠΑ κυρία Ζαχαρούλα Σμυρναίου και η καθηγήτρια του σχολείου μας Παναγιώτα Αργύρη παρουσίασαν στο συνέδριο European Triplex Helix Congress on Responsible Innovation and Entrepreneurship, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, το άρθρο “The Role of Education in the Employability of Young in Terms of Skill Development’ .