Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Σχολείου στην τετράδα της Δ Αθήνας!

Το σχολείο μας συμμετέχει και διακρίνεται και αθλητικά!

Για κάθε μας αθλητική εμφάνιση στα αντίστοιχα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη συνέπεια, το πάθος και το αθλητικό ήθος!

Συμμετείχαμε με ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, μπάσκετ αγοριών, βόλεϊ αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, ομάδα αγωνισμάτων στίβου και θα ακολουθήσουν συμμετοχές και στην κολύμβηση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ιδιαιτέρως την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μπάσκετ όπου έφτασε στους 4 της περιφέρειας Δ’Αθήνας.

Ενώ ξεκίνησε με στόχο μια αξιοπρεπή και μόνο συμμετοχή, μετεξελίχθηκε από την πρώτη προπόνηση μέχρι το τελευταίο της παιχνίδι σε μια συγκροτημένη ομάδα με υψηλούς στόχους. Μια ομάδα όπως την προτείνουν οι αρχές του αθλητισμού. Κάθε ένας παίχτης έπαιξε για όλους και όλοι έπαιξαν για τον ένα.

Να ευχηθούμε επίσης καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στον Ίωνα Μεριχωβίτη όπου με τον δυναμισμό και το πείσμα του κατάφερε να προκριθεί στην β΄φάση των 100m στον Στίβο.

Αυτή την περίοδο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών μας και τα 2 κορίτσια μας στους αγώνες κολύμβησης. Ευχόμαστε το καλύτερο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην Γυμνάστρια του Σχολείου κυρία
Ζωή Σαρίδου.

Ο Διευθυντής

Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους. Διαγωνισμός «Κάντο ν’ ακουστεί 2019»


Το European School Radio διεξάγει Διαγωνισμό συγγραφής τραγουδιού με τα ερωτήματα : «Τι είναι η ρητορική μίσους; Με πόση ευκολία στις μέρες μας υιοθετείται μια επιθετική ρητορική που δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών;»

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η μαθήτρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Ειρήνη εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού » Μη μου μιλάς», το οποίο έγινε πραγματικότητα με την σύνθεση του Μπαλάτου Δημήτρη και την πολύτιμη βοήθεια του Πολύμου Χρήστου (τραγούδι). Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Λέκκα Μαρία Κοινωνιολόγος.

Με το τραγούδι αυτό το σχολείο μας συμμετείχε στο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Καν’το ν’ακουστεί 2019» με θέμα:

«Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους».

Μπορείτε να το ακούσετε στο:
http://europeanschoolradio.eu/lk/Song-likes.php… (θέση 98) και να το ψηφίσετε για να του δώσετε την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο του Κοινού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους.

Ο Διευθυντής

Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση με το 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών

Την  Πέμπτη 21-02-2019, ομάδα μαθητών του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ – ΚΑ2, με τίτλο «Refugees Welcome-When Numbers become Faces» (κωδικός αριθμός 2017-1-DE03-KA219-035539_3), συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Γεωργίου (ΠΕ02) και κ. Δημήτριο Μαυρέα (ΠΕ02), πραγματοποίησαν κοινή δράση με τους μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας και την εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Αρναούτη (ΠΕ06), στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών. Η δράση είχε στόχο τη διάδοση της γνώσης που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος ERASMUS+ και είναι σύμφωνη με το προβλεπόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ) για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, αφού συνδέθηκε με το κεφάλαιο του σχολικού εγχειριδίου “Refugees’ Dreamland”.

Ξεκινάει ξανά η έκδοση της εφημερίδας του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής!

Επί χρόνια εκδιδόταν η έντυπη μορφή της εφημερίδας του Σχολείου μας ΠΕΣΣ…τα.

Ξεκινάμε ξανά τη έκδοση της εφημερίδας! Για αρχή η εφημερίδα θα είναι ηλεκτρονική.

Χρειαζόμαστε Αρχισυντάκτη και βοηθό Αρχισυντάκτη.

Ο Αρχισυντάκτης θα είναι από την Ομάδα Προσανατολισμού της Β Λυκείου και ο βοηθός Αρχισυντάκτη από την Α Λυκείου. Στην εφημερίδα μπορεί να δίνουν άρθρα όλα τα παιδιά και οι καθηγητές του σχολείου άρα είναι όλοι εν δυνάμει Συντάκτες.

Περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη 13/2/2019 τις συμμετοχές σας για την θέση του Αρχισυντάκτη και του βοηθού Αρχισυντάκτη! Τα ονόματα μπορείτε να τα δίνετε στο Δ/ντή ή στις κυρίες Λιτσάρδου Μαρία, Μιχαλακοπούλου Γεωργία και Ψευτογιάννη Ιωάννα.

Καλή αρχή!

Ο Διευθυντής

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και στη φετινή τρίτη χρονιά αυτής της δράσης προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Η τρίτη φετινή παράσταση είναι η θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του  Μαρκ Χάντον, με πρωταγωνιστή του ένα έφηβο αγόρι με ειδικές γνώσεις στα μαθηματικά και «ειδικές κοινωνικές δεξιότητες».

Έχουμε λοιπόν τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη θεατρική παράσταση Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα σε διασκευή του Σάιμον Στήβενς. Πρόκειται για μια παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου που ανεβαίνει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη  (Ακαδημίας 3, Κολωνάκι), σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον  Γιάννη Νιάρρο στον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο του  Κρίστοφερ Φράνσις Μπουν.

Το Σχολείο μας επελέγη για να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα OSOS του ΙΕΠ

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ανήκει στα σχολεία που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Β΄ φάση εφαρμογής του έργου H2020: «Open Schools for Open Societies» (https://www.openschools.eu/). 

Ένα ανοιχτό σχολείο σε μια ανοιχτή κοινωνία για την υλοποίηση δράσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της υπεύθυνης, έρευνας και καινοτομίας, που θα φέρει τους μαθητές κοντά στα πραγματικά ζητήματα και προβλήματα, μετασχηματίζοντας τις γνώσεις της σχολικής τάξης σε προτάσεις και λύσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας. Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε Σχολεία όλης της Ελλάδας μετά από πρόταση που υπέβαλλε το Σχολείο.

Συντονίστρια των δράσεων και των δραστηριοτήτων για την υλοποίηση του πλαισίου του ευρωπαϊκού έργου είναι η Κα Αργύρη Παναγιώτα (Μαθηματικός), η οποία είχε και την κύρια ευθύνη σύνταξης της πρότασης, και συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στην ομάδα του έργου είναι η Κα Χαβαριώτη Μαρία (Χημικός) και ο Κ. Θεοδωρίδης Γεράσιμος (Βιολόγος).

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους.

Ο Διευθυντής

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης Πάει Θέατρο

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης και στη φετινή τρίτη χρονιά αυτής της δράσης προσφέρει σε μαθητές, γονείς και αποφοίτους την ευκαιρία παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων, με μειωμένο εισιτήριο. Η δεύτερη φετινή παράσταση έχει ως πρωταγωνιστή της τον λόγο, κατεξοχήν χαρακτηριστικό του ελληνικού θεάτρου, ο οποίος με τη δύναμη της ερμηνείας κυριαρχεί μέσα σε ένα εξαιρετικά αφαιρετικό σκηνικό.

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη θεατρική παράσταση Γυναίκες του Παπαδιαμάντη, που ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα (Αμοργού 20, Κυψέλη), σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή στον κεντρικό πρωταγωνιστικό ρόλο της Φραγκογιαννούς.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η  γραφή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μετασχηματίζεται σε θεατρικό κείμενο. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο γυναικείος λόγος ηρωίδων από διαφορετικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, οι οποίες διαλέγονται μεταξύ τους σε ένα πρωτότυπο διακειμενικό θεατρικό αφήγημα από κωμικά και δραματικά περιστατικά της ζωής γυναικών ενός απομονωμένου νησιού της Ελλάδας στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Πέτρος Ζούλιας  επιλέγει η κεντρική δραματική ηρωίδα, η Χαδούλα (Φόνισσα), να ενώνει περιστασιακά τη μοίρα της επί σκηνής με τη Χαρμολίνα από τη «Θητεία της πεθεράς», την Αρετώ από τη «Στοιχειωμένη κάμαρα», τη Διαλεχτή από το «Χριστόψωμο», την Ουρανίτσα από το «Νησί της Ουρανίτσας», την Αχτίτσα από τη «Σταχομαζώχτρα» και την Καραβοκυρού από τη «Γυνή πλέουσα». Τις δραματικές γυναικείες μορφές ενσαρκώνουν η Έρση Μαλικένζου, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Χριστιάνα Ματζουράνη, η Μαριάννα Τουντασάκη και η Έφη Σακελλαρίου.

 

Η Σχολή εξασφάλισε 50 εισιτήρια, στην πλατεία του θεάτρου, στην προνομιακή τιμή των 12 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για τους μαθητές το καθένα, για την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στις 18.00 το απόγευμα. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από την παράσταση με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, στη νέα μας ηλεκτρονική διεύθυνση evangelikipametheatro@gmail.com . Στη δήλωση παρακαλούνται να αναγράφουν το ονοματεπώνυμο, το κινητό τηλέφωνο του προσώπου επικοινωνίας, και τον αριθμό εισιτηρίων που επιθυμούν να κρατήσουν. Μέχρι την ίδια ημερομηνία, παρακαλούνται να παραδίδουν τα χρήματα στην κυρία Καλυψώ Λάζου, στο Λύκειο της Σχολής. Εναλλακτικά οι μαθητές του Γυμνασίου μπορούν να παραδίδουν τα χρήματα στον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου, κύριο Μιχάλη Μιχαλιό και οι μαθητές του Λυκείου στον Υποδιευθυντή του, κύριο Σωτήρη Χασάπη. Επειδή η παράσταση παρουσιάζει μεγάλη πληρότητα, συνιστούμε οι κρατήσεις να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρωτιά στον τοπικό διαγωνισμό EUSO!

Συγχαρητήρια στην μαθήτρια Μαυρουκάκη Κων/να και τους μαθητές Μαργαρίτη Χρήστο και Καραογλάνη Χρήστο που ήρθαν πρώτοι στον τοπικό διαγωνισμό European Union Science Olympiad.

Με αυτή της την επιτυχία η ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Η νικήτρια ομάδα της επόμενης φάσης θα διαγωνισθεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ελέγχει τις πειραματικές δεξιότητες των μαθητών/μαθητριών στην Βιολογία, Φυσική, Χημεία μέσω εκτέλεσης αντίστοιχων πειραματικών ασκήσεων.

Θερμές ευχαριστίες στους καθηγητές/καθηγήτριες Διακόνου Μαρία, Θεοδωρίδη Γεράσιμο, Μακεδόνα Χριστόδουλο και Χαβαριώτη Μαρία που προετοίμασαν την ομάδα αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο.

Ο Διευθυντής