Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τα Πρότυπα – Πειραματικά σχολεία

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και εδώ

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του gov.gr στην διεύθυνση

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Ο Διευθυντής

Δρ. Χ. Δ. Φανίδης

Εξεταστικό κέντρο ΑΣΕΠ 4/3/2023. Οδηγίες προς τους υποψηφίους.

Παραθέτουμε παρακάτω τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΣΕΠ προς τους υποψηφίους.

Τονίζουμε ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν/καμμία υποψήφιο/α στο κέντρο μετά την μετάδοση των θεμάτων. Για την πρωινή εξέταση η μετάδοση προβλέπεται να γίνει στις 08:30 και για την μεσημβρινή εξέταση στις 15:00.

Επομένως παρακαλούμε όλοι οι υποψήφιοι/ες να έχουν εισέλθει στο κέντρο μέχρι αυτή την ώρα. Επίσης παρακαλούμε να φέρουν τα απαραίτητα έντυπα για την ταυτοποίησή τους (βλ. πιο κάτω έγγραφο)

Οδηγίες προς υποψηφίους

Ανακοινώθηκε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας καθορίστηκε:  

α) Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής στα Πρότυπα, τα Πειραματικά και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023,

β) η ημερομηνία διεξαγωγής της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και της απόδοσης του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας στα Πρότυπα και τα Εκκλησιαστικά Σχολεία, η Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και

γ) η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία το Σάββατο 29 Απριλίου 2023.

δ) στο σχολείο μας φέτος θα διατεθούν οπωσδήποτε τρεις θέσεις στην Α Λυκείου.

ε) δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν κενές θέσεις στην Β και Γ Λυκείου του σχολείου μας για το σχολικό έτος 2023 – 2024

στ) με την τρέχουσα Υ.Α. οι γονείς μπορούν να δηλώσουν πλέον του ενός Προτύπων σχολείων στην αίτηση τους.

Για λεπτομέρειες δείτε το πιο κάτω Φ.Ε.Κ.

fek-2023-tefxos_b-01062-downloaded_-25_02_2023

Ο Διευθυντής

Δρ. Χ. Δ. Φανίδης

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές

Φιλανθρωπική Δράση Συνδέσμου Αποφοίτων

Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη

04/12/2022

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής,

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (ΣΑΕΣΣ) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε κι εσείς σε μία από τις κοινωνικές δράσεις που διοργανώνει.

Με αφορμή τις γιορτές που πλησιάζουν και λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας, εξαιτίας της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, σκοπεύουμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία στη συνέχεια θα διαθέσουμε στα Κοινωνικά Παντοπωλεία του Δήμου Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε, για μια ακόμα φορά, η οικογένεια της Ευαγγελικής Σχολής να είναι ενωμένη και όλα τα μέλη της να συνδράμουν με οποιοδήποτε χρηματικό ποσό της επιλογής τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα θέλαμε την υποστήριξή σας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Είναι σημαντικό για εμάς να εμπλακούν όσο περισσότερα άτομα γίνεται προσφέροντας μικρότερα ποσά, παρά να συμμετέχουν λίγοι δίνοντας περισσότερα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα!

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας και εξαιτίας δυσκολιών αποθήκευσης και συντήρησης των συλλεχθέντων αγαθών, προτείνουμε τη συλλογή χρημάτων μέσω των πενταμελών συμβουλίων κάθε τμήματος. Ως καταληκτική ημερομηνία συλλογής χρημάτων ορίζεται η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

Στη συνέχεια, η αρμόδια επιτροπή του ΣΑΕΣΣ θα πραγματοποιήσει αγορές με το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί. Επιπλέον, εξετάζεται και η συνεργασία με μεγάλο όμιλο super market για την εξασφάλιση μεγαλύτερης ποσότητας αγαθών.

Ο συντονισμός της δράσης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Λυκείου κα Ιωάννα Ψευτογιάννη.

Αναμένουμε με αισιοδοξία τη συμμετοχή όλων σας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία!

Η αρμόδια επιτροπή,

Δ. Μοϊάνος (Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΑΕΣΣ)

Δ. Λιοτσάκη (Μέλος ΣΑΕΣΣ)

Ε. Καλογιαννίδου (Μέλος ΣΑΕΣΣ)

Αίτηση – Δήλωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023. (Μαθητές και απόφοιτοι προηγουμένων ετών)

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για την Υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2023. (Μαθητές ή απόφοιτοι προηγουμένων ετών).

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά!

Εγκύκλιος ΓΕΛ αίτηση - δήλωση 2022 2023

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Συμμετοχή στον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Τρέχοντας στην Ιστορία” (6ο Historic Run Nea Smyrni)

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 μαθητές –τριες του σχολείου μας, συμμετείχαν στον Ιστορικό Αγώνα Μνήμης, ο οποίος διεξήχθη στη Νέα Σμύρνη, με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κ.Φ.Α. κ. Σμαράγδα Μπελτέ και κ. Γιώργο Σάρλα.

Οι Αγώνες Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει την ανάδειξη της Ιστορικής Μνήμης για τις Χαμένες Πατρίδες. Η Διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Ιωνικών Εορτών και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα των 10 , 5, και 2,5 χλμ. και άλλες δράσεις. Δράσεις  που αφορούν την επέτειο για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης, αναδεικνύοντας το βαθύτερο μήνυμά του και την βαθιά ιστορική σύνδεση των δύο πόλεων-Σμύρνης και Νέας Σμύρνης. Η Ευαγγελική Σχολή, ο Πανιώνιος και η Αγία Φωτεινή είναι τα σύμβολα της μητέρας πόλης που μετουσιώθηκαν στην πόλη μας και την κατέστησαν συνέχεια και εξέλιξη της Σμύρνης. Επιπλέον, η ανάδειξη των τριών συμβόλων  συνδυάστηκε φέτος με μια τεράστια καινοτομία με συμβολικό χαρακτήρα: τρία παιδιά, εκπρόσωποι των τριών πυλώνων της πόλης μας, ένα από την Ευαγγελική Σχολή, ένα από τον Πανιώνιο και ένα από την Αγία Φωτεινή έτρεξαν το καθένα με εκκίνηση τα τρία αντίστοιχα σημεία, για να συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης και να μεταφέρουν το μήνυμα του Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης και να τιμήσουν τις αλησμόνητες πατρίδες.

Όμιλοι 2022-2023

Από τον Οκτώβριο ξεκινά η λειτουργία των ομίλων του σχολείου μας. Για την εγγραφή των μαθητών/τριών απαιτείται αίτηση του κηδεμόνα. Την αίτηση θα την βρείτε εδώ.

Στους Ομίλους μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες και από άλλα σχολεία!

Το Επιστημονικό – Εποπτικό συμβούλιο του σχολείου αποφάσισε  τη λειτουργία των παρακάτω Ομίλων για το σχολικό έτος 2022-2023 :

1) Θεατρικός 2) Κινηματογράφου 3) Μαθηματικών 4) Οικονομικής Ιστορίας της Ευρώπης 5) Ρητορικός 6) Ρομποτικής 7) Σύγχρονης Φυσικής 8) Σύνδεσης Εκπαίδευσης και Εργασίας 9) Φιλαναγνωσίας 10) Χημείας  11) Δημοσιογραφίας

Κινηματογράφου

Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήριος Κόλλιας (Θεολόγος)

Ημέρα-ώρα πραγματοποίησης: Τρίτη 14:30-16:00

Σου αρέσει να βυθίζεσαι στις σκοτεινές κινηματογραφικές αίθουσες και να απολαμβάνεις ταινίες που σε μεταφέρουν σε άλλους κόσμους; Θέλεις να μάθεις τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά; Τότε, θα σε ενδιαφέρει να συμμετάσχεις τον Κινηματογραφικό Όμιλο του σχολείου μας.

Μαζί θα εξερευνήσουμε θέματα όπως: πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε αυτή η Τέχνη, ποιες είναι οι τεχνικές της κινηματογραφικής γραφής, πώς γυρίζονται οι ταινίες στα μεγάλα στούντιο και η χρήση των εφέ, πώς γράφεται ένα σενάριο, ποια είναι τα επαγγέλματα του κινηματογράφου. Ακόμα, θα παρακολουθήσουμε ταινίες και θα τις αναλύσουμε αισθητικά μέσα από κριτική συζήτηση. Τέλος, θα πραγματοποιήσουμε συγγραφή σεναρίου με στόχο να γυρίσουμε μια μικρού μήκους ταινία προκειμένου να λάβουμε μέρος σε μαθητικό διαγωνισμό.

Ελάτε μαζί μας, λοιπόν, σε ένα ταξίδι στην Έβδομη Τέχνη!

 

Οικονομική Ιστορία της Ευρώπης

Υπεύθυνος καθηγητής: Ματθαίος Γιανναράς

Ημέρα – ώρα πραγματοποίησης: Πέμπτη 14:30 – 16:00

Ο Όμιλος αναδεικνύει τις σύνθετες διαδικασίες που οδήγησαν στην εμφάνιση και διαμόρφωση της οικονομίας της αγοράς και εξετάζει το πέρασμα από τον εμπορικό στον βιομηχανικό και στη συνέχεια στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση. Ταυτόχρονα, εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές θεωρητικές παραδόσεις της οικονομικής σκέψης (φιλελευθερισμός, μαρξισμός, κευνσιανισμός, νεοφιλελευθερισμός) που διατυπώθηκαν κατά την πορεία του καπιταλισμού κι εξετάζει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτές επιχείρησαν να τον ερμηνεύσουν.

 

Όμιλος Ρομποτικής

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Δρ. Χρήστος Φανίδης (Φυσικός)

Παναγιώτα-Ισμήνη Ματθέ MSc (Πληροφορικός)

Ημέρα & ώρα: Τετάρτη, 14:30-16:00

Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Λυκείου.

Περιγραφή:

Εισαγωγή στη Ρομποτική με χρήση του μικροελεγκτή Arduino και της γλώσσας προγραμματισμού C/Wiring για τον προγραμματισμό του.

Οι μαθητές/τριες θα αποκτήσουν εμπειρία στον σχεδιασμό, κατασκευή και προγραμματισμό ηλεκτρονικών κυκλωμάτων εργαζόμενοι σε ομάδα, με στόχο την κατασκευή ολοκληρωμένου έργου που θα επιλέξουν οι μαθητές/τριες.

Ο όμιλος περιλαμβάνει:

 • Γνωριμία με τη γλώσσα προγραμματισμού Python.
 • Εξοικείωση με την τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση.
 • Σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.
 • Εξοικείωση με ηλεκτρονικά συστήματα μέσω διερεύνησης, ανακάλυψης και εμπειρίας.
 • Σχεδιασμός και υλοποίηση πειραμάτων με χρήση διαφόρων αισθητήρων.
 • Σχεδιασμός και κατασκευή του μηχανικού και του ηλεκτρονικού συστήματος ενός ρομπότ.
 • Εξοικείωση με τον προγραμματισμό κινήσεων για την εκτέλεση ποικίλων εργασιών.

 

Σύνδεση Εκπαίδευσης & Εργασίας

Ο Όμιλος πραγματοποιείται σε συνεργασία με: 

 • το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
 • τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
 • τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
 • το Δήμο Νέας Σμύρνης

Δευτέρα : 14.15-16.00

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αργύρη Παναγιώτα, Μαθηματικός (M.Sc, M.Ed), Υποψήφια Διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Απευθύνεται στους μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις (Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου), ανεξαρτήτου επιλογής ή προτίμησης κατεύθυνσης επιστημονικού πεδίου σπουδών.

Οι κοινωνικές , οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις για εργατικό δυναμικό, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει την κατάλληλη επαγγελματική ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στις ζητούμενες δεξιότητες των χώρων εργασίας.

Όμως, πως προετοιμάζονται οι μαθητές/τριες για την ομαλή και ασφαλή μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας;

Με ποιους τρόπους οι μαθητές/τριες υποστηρίζονται στην λήψη αποφάσεων επαγγελματικής σταδιοδρομίας;

Μέσα από τη συνεργασία με εργοδότες, επαγγελματίες, εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και φοιτητές θα υλοποιηθούν δράσεις, οι οποίες ενσωματώνουν γνώσεις, εμπειρίες και στάσεις από τα εργασιακά περιβάλλοντα των χώρων εργασίας. Ο βασικός στόχος των δράσεων του Ομίλου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων και διαχείρισης επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της αυτό-μάθησης και της καινοτομίας (κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα κ.ά.), του πληροφοριακού και του τεχνολογικού γραμματισμού, καθώς και άλλων προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (επικοινωνία, συνεργασία, ευελιξία, προσαρμοστικότητα, υπευθυνότητα, αυτορρύθμιση κ.ά.). Οι δεξιότητες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για όλους τους μαθητές/τριες, προκειμένου να διαχειριστούν τις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, για την επιτυχή μετάβαση από το σχολικό στον επαγγελματικό χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

                                        Όμιλος Χημείας 

Ο όμιλος προτείνεται να περιλαμβάνει δυο θεματικές ενότητες. (α) Η πρώτη
ενότητα θα έχει ως κεντρική έννοια το πείραμα της χημείας. Οι μαθητές θα
κληθούν να γνωρίσουν τις βασικές εργαστηριακές τεχνικές, τόσο της
ανόργανης όσο και της ενόργανης ανάλυσης και μέσω αυτών θα κληθούν να
επιβεβαιώσουν, να χρησιμοποιήσουν και τελικά να κατανοήσουν βασικές
έννοιες της γενικής χημείας. (β) Η δεύτερη ενότητα θα έχει ως κεντρική
ιδέα τις προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι μαθητές θα
γνωρίσουν πώς οι επιστήμονες σχεδιάζουν για παράδειγμα ένα νέο καταλύτη
ή ένα νέο φάρμακο και πώς είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι ιδιότητες
ενώσεων που δεν έχουν συντεθεί ακόμα στο χημικό εργαστήριο. Παράλληλα θα
υπάρξει προετοιμασία των μαθητών του ομίλου προκειμένου να συμμετάσχουν
σε διαγωνισμούς, π.χ. Chemistry Rediscovered και Science on Stage.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://eclass.sch.gr/courses/EL526167/

https://www.youtube.com/channel/UCYPVPryy3Pj0AZRdyllM-4A

 

 

                             Όμιλος Δημοσιογραφίας 

Οι μαθητές θα προσεγγίσουν σε θεωρητικό αρχικά πλαίσιο τις βασικές αρχές και έννοιες του δημοσιογραφικού λόγου και θα εξοικειωθούν με τη δομή και οργάνωση του ηλεκτρονικού και έντυπου μέσου. Σκοπός τους θα είναι η παραγωγή δικών τους πολυθεματικών δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων και η ενεργός συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα καθώς και σε άλλα ποικίλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Θεμελιώδεις στόχοι είναι: να διερευνήσουν διαφορετικά γνωστικά πεδία και να προβάλλουν τα ενδιαφέροντά τους μέσα από τη δημοσιογραφική δράση, να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα για τον τρόπο που βιώνουν την πραγματικότητα και τον εαυτό τους, να καταλάβουν καλύτερα την κοινωνία της εποχής μας, να επικοινωνήσουν τα προβλήματά της και τις προκλήσεις του παρόντος για τους νέους, να γνωρίσουν μέσω συνεντεύξεων ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο τους. Επίσης να δοθεί έμφαση ως αυτόνομη μαθησιακή διαδικασία στη συνεργασία και συν-δημιουργία με συμμαθητές τους πάνω σε κοινά σχέδια Να αναπτύξουν δεξιότητες, όπως η καλλιέργεια του γραπτού λόγου και να αναδείξουν ή να ανακαλύψουν και άλλα ταλέντα τους, όπως η γελοιογραφία. Να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα πληροφορίας και να προσεγγίσουν ποικιλία κειμενικών ειδών, καλλιεργώντας τον κριτικό γραμματισμό, ώστε να γίνουν κριτικοί δέκτες και επεξεργαστές των μηνυμάτων που προσλαμβάνουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσαχτσαρλή Αικατερίνη (ΠΕ02)- Κομηνός Δημήτριος (ΠΕ02)

Ημέρα διεξαγωγής του ομίλου: Πέμπτη.

Όμιλος Μαθηματικών

 

Υπεύθυνος καθηγητής: Σωτήρης Χασάπης

Ώρα: Πέμπτη 14:30 – 16:00, Παρασκευή 14:15 – 15:30.

περισσότερες πληροφορίες:

https://omilosmath.blogspot.com/2022/09/2022-23.html

                         

    Όμιλος Ρητορικής

Για όλες τις Τάξεις του Λυκείου

Κάθε Δευτέρα, 14:30 – 16:00 .

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Δρ. Μαρία Λιτσάρδου (φιλόλογος)

Λίγα λόγια για τον Όμιλο…

Στο Ρητορικό Όμιλο, που λειτουργεί πολλά χρόνια στο Λύκειό μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες εξασκούνται στην εκφορά δημόσιου, δημοκρατικού και πειστικού λόγου. Μια παρουσίαση του Ομίλου μπορείτε να δείτε εδώ

Μας προβληματίζουν θέματα διαχρονικά και επίκαιρα και μαθαίνουμε να εκφράζουμε τις σκέψεις μας μπροστά σε κοινό, ακολουθώντας την κατάλληλη μεθοδολογία στο λόγο, στην επιχειρηματολογία, στην κίνηση, στο ύφος, στην τοποθέτηση της φωνής, ώστε να πείθουμε το ακροατήριό μας.

Μάλιστα, κάποια από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν συμπεριλαμβάνονται και στη θεματολογία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Έκφρασης/Έκθεσης) του Λυκείου.

Με «διττούς λόγους», «αυθόρμητο λόγο», «προτρεπτικό λόγο», με «νοηματική/ εκφραστική/ερμηνευτική ανάγνωση-απαγγελία» οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ενθαρρύνονται να ανταλλάσσουν απόψεις, να εκφράζουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, να εξασκούνται στο Λόγο-Αντίλογο, στην κατασκευή επιχειρήματος-αντεπιχειρήματος, στην ευπρεπή διαφωνία, αλλά και στην ερμηνευτική ανάγνωση-απαγγελία ενός κειμένου.

Καλλιεργούνται, λοιπόν, δεξιότητες για πειστική και αποτελεσματική παρουσία των ομιλητών/τριών μπροστά σε κοινό και λαμβάνουμε μέρος σε Σχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης που οργανώνονται είτε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είτε από άλλους φορείς.

Θα χαρώ να γνωρίσω τους μαθητές και τις μαθήτριες με αυτά τα ενδιαφέροντα.

Η Καθηγήτρια του Ρητορικού Ομίλου

Μαρία Λιτσάρδου, δ.φ.

 

 

                                           Όμιλος Φυσικής

 

                                  Όμιλος Φιλαναγνωσίας

Ο Όμιλος Φιλαναγνωσίας, που λειτουργεί για τρίτο χρόνο στο Λύκειο Ευαγγελικής Σμύρνης, έχει ως στόχο την εφαρμογή κριτικής σκέψης και την εμβάθυνση κατανόησης και αντίληψης κατά την ανάγνωση και ανάλυση κειμένων (δοκίμιων λόγου, λογοτεχνικών, επιστημονικών δοκιμίων, ποίησης). Προσβλέπει στην εξοικείωση των μαθητών με σύγχρονες μεθόδους ανάγνωσης, κατανόησης και ερμηνείας (ερμηνευτική μέθοδος).

Συγκεκριμένα :

 1. Αναλύουμε το επιστημολογικό υπόβαθρο των σύγχρονων επιστημονικών πεδίων. Πχ αναλύουμε το βασικό έργο του THOMAS KUHN ‘Η δομή των επιστημονικών επαναστάσεων. Διακρίνουμε έννοιες, μεθοδολογία και έτσι εξασκούμε την κριτική σκέψη.
 2. Προετοιμαζόμαστε για τις πανελλήνιες:
 • εξετάζουμε σύγχρονες προσεγγίσεις ως προς την αναγνώριση αφηγηματικών στοιχείων πεζών κειμένων
 • επιχειρούμε εκφραστικές ερμηνευτικές αναγνώσεις ποιημάτων
 • εξοικειωνόμαστε με την αναγνώριση κειμενικών δεικτών.
 • Εκπαιδευόμαστε στη σωστή ανάλυση ιστορικών πηγών
 1. Καλούμε ομιλητές (πεζογράφους, κριτικούς, καθηγητές άλλων ειδικοτήτων)
 2. Παίρνουμε μέρος σε μαθητικούς διαγωνισμούς.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΛΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

                                     

                                     

                                        Όμιλος Θεάτρου

Αγιασμός 12/9/2022 – Ενέργειες όσων γονέων δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή

Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου, τη Δευτέρα 12/09/2022, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις 08:10 στην κεντρική αυλή του σχολείου στο ισόγειο.

Την πρώτη αυτή ημέρα θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, στη συνέχεια οι μαθητές θα προσέλθουν στις τάξεις τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις και το χωρισμό τμημάτων που έχει γίνει.

Στη συνέχεια, ανά τάξη θα προσέρχονται στη βιβλιοθήκη για την παραλαβή των βιβλίων.

Να φροντίσουν εκτός από την τσάντα τους να έχουν και κάποια συμπληρωματική τσάντα/σακούλα, διότι πιθανόν να μην χωρούν όλα τα βιβλία σε μία.

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή οι γονείς της Α΄λυκείου πρέπει να έχουν προσκομίσει στο σχολείο (όσα από τα παρακάτω δεν τα έχουν ήδη προσκομίσει):

1) Φωτοτυπία ταυτότητας μαθητή

2) Δήλωση e-eggrafes τυπωμένη (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/)

3) Υπεύθυνη δήλωση γονέα που έκανε την εγγραφή στο (2), σύμφωνα με το υπόδειγμα εδώ:

https://tinyurl.com/YD1-Gonea

4) Υπεύθυνη δήλωση έτερου κηδεμόνα ότι συμφωνεί με τα στοιχεία που υπέβαλε ο κηδεμόνας στα (2) και (3), σύμφωνα με το υπόδειγμα εδώ:

https://tinyurl.com/YDGonea2022

και μία υπεύθυνη δήλωση όπως στο (3), αν επιθυμεί να ενημερώνεται και σε άλλο δικό του email.

Όλες οι Υ/Δ πρέπει να έχουν εκδοθεί από το gov.gr ή αλλιώς να έχουν επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον δεν τις προσκομίζει ο ίδιος ο δηλών.

Εναλλακτικά μπορούν να αποσταλούν στο email lykevscgon@sch.gr. Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη Χ”

5)  Παρακαλούμε επίσης για λόγους επικαιροποίησης των τηλεφώνων και των διευθύνσεών σας οι γονείς της Α Λυκείου να συμπληρώσετε την φόρμα Google https://forms.gle/zcqG5QXWMCgxaFkJ6

6)Επιπλέον τον Σεπτέμβριο  παρακαλούμε οι γονείς της Α Λυκείου να παραδώσετε στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή που βρίσκεται εδώ:

https://tinyurl.com/AD-Ygeias

Οι γονείς της Β και Γ΄ λυκείου πρέπει να έχουν προσκομίσει στο σχολείο τα παραπάνω 2,3,4.

Όλες οι Υ/Δ πρέπει να έχουν εκδοθεί από το gov.gr ή αλλιώς να έχουν επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον δεν τις προσκομίζει ο ίδιος ο δηλών.

Εναλλακτικά μπορούν να αποσταλούν στο email lykevscgon@sch.gr. Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη Χ”

Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ώστε να συναντηθούν οι γονείς και οι μαθητές με την Διεύθυνση του σχολείου.

Για τη Δευτέρα υπολογίζεται οι μαθητές να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες στις παρακάτω περίπου ώρες ανά τάξη:

Γ΄λυκείου 11:30

Β΄λυκείου 12:30

Α΄λυκείου 13:00.

Για την υπόλοιπη εβδομάδα από Τρίτη θα παραλάβουν κανονικό πρόγραμμα τη Δευτέρα.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης