Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τις Πανελλαδικές 2019

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκαπιδευτικές ανάγκες για τις Πανελλαδικές 2019.

Προσοχή! Απαιτείται αίτηση του γονέα και υποβολή των δικαιολογητικών από 20/3/2019 – 29/3/2019 (η επαναϋποβολή των δικαιολογητικών δεν χρειάζεται αν έχουν ήδη υποβληθεί σε εμάς).

2019_3_19_F_251_42291_A5_Egkiklios-FA

Ο Διευθυντής

Καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης απουσιών για την εποχική γρίππη

Σύμφωνα με εγκύκλιο που λάβαμε η δικαιολόγηση απουσιών λόγω εποχικής γρίππης στο πληροφοριακό σύστημα Myschool θα είναι δυνατή μέχρι 20/3/2019.

dieykriniseis_gia_tis_apoysies_tis_epohikis_gripis-1

Παρακαλούμε να προσκομίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα δικαιολογητικά γιατί την τελευταία ημέρα το σύστημα θα είναι σίγουρα επιβαρυμένο.

Ο Διευθυντής

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Το με αριθμό πρωτ.24251/2019 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ αναφέρει:

 

Σχετικά με την λειτουργία Τμημάτων και Σχολών των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2018-2019, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων θα δεχθεί εισακτέους. Άρα η ανωτέρω σχολή θα υπάρχει στο μηχανογραφικό δελτίο του 2019.

Διάκριση ομάδων του σχολείου μας στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Πολλά συγχαρητήρια στις δύο ομάδες του σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους 10ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα «Δεξιότητες για το μέλλον».

Οι Αγώνες έγιναν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Science on Stage Europe (Science On Stage Greece) και έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Στο πρόγραμμα Science On Stage εντάσσονται δραστηριότητες, που στόχο έχουν να ενημερώσουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. σχετικά με τις νέες μεθόδους διδασκαλίας των φυσικών επιστημών αλλά και τους νέους, καινοτόμους τρόπους διάδοσης των σχετικών πληροφοριών. Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι η άμεση σύνδεση των φυσικών επιστημών με την καθημερινή ζωή.

Η ομάδα του χημικού του σχολείου μας Δρ. Χριστόδουλου Μακεδόνα, αποτελούμενη από τις μαθήτριες  Χριστίνα-Σοφία Ιωαννίδου, Κωνσταντίνα Μαυρουκάκη-Καραγκούνη, Μυρτώ-Ελένη Μπούζα, Αλεξάνδρα Νάστου, Χρυσούλα Πανηγυράκη, Ισαβέλλα Παπαδοπούλου, Μυρτώ Παπαδοπούλου και Ειρήνη Σεργεντάνη, καθώς και από τους αποφοίτους μας Μαριάννα-Φανουρία Μητσιώνη και Χαρίλαο Πίπη,  παρουσίασε τρεις εργασίες με τίτλους:
«Κατασκευή ενός απλού φασματοφωτομέτρου ατομικής εκπομπής στο σχολικό εργαστήριο»,
«Κατασκευή ενός φασματοφωτομέτρου ορατού, χαμηλού κόστους και εφαρμογές στο σχολικό εργαστήριο»,
«Κατασκευή ηλιακών κυψελών ευαισθητοποιημένων από φυτικές χρωστικές», κατέλαβε το 6ο βραβείο στους Αγώνες και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, στο Cascais της Πορτογαλίας.

Η ομάδα των καθηγητριών, Δρ. Χρυσής Αγγελίδου, χημικού, και Δρ. Ειρήνης Αρναούτη, καθηγήτριας αγγλικών, αποτελούμενη από τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημητρακοπούλου Βαρβάρα-Λυδία, Γκουτζάνη Κλειώ, Εξάρχου Λυδία, Γαλανό Σταμάτη, Αυγερινού Αικατερίνη, Γουργουλέτη Νικόλαο, Ζαραβίνου Νίκη, Ανδρονή Μυρτώ, Γιάππα Χαράλαμπο, Παϊζη-Ραντόικοβιτς Δημήτριο, Νικηφοράκη Γεώργιο, Τσιρώνη Χρήστο, Χριστοπούλου Χριστίνα, Λαφατζή Ειρήνη, Μαυρουκάκη-Καραγκούνη Κωνσταντίνα και Σουσάνη Αθανασία, παρουσίασε την εργασία με τίτλο:
«Δημιουργία Επιτραπέζιων Παιχνιδιών σε Θεματική Βιοχημείας στην Αγγλική Γλώσσα».

Η ομάδα κατέλαβε την 9η θέση, η οποία είναι η 2η αναπληρωματική ως προς την εκπροσώπηση της χώρας μας στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, στο Cascais της Πορτογαλίας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους καθηγητές τους για αυτές τις πολύ σπουδαίες διακρίσεις!

Ο Διευθυντής

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατεύσιμων Κλάσης 2022 στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

Εστάλη η Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατεύσιμων Κλάσης 2022 στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

ProsklParousStrateusim

καθώς και το αντίστοιχο πρόγραμμα

AnalytProgrammaParousStrateusim

Ο Διευθυντής

Το Σχολείο κλειστό την Πέμπτη 22/11/2018

Λόγω εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ, την Πέμπτη 22/11/2018 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Ο Διευθυντής

Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή έρευνα από τον Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου μας.

Ο Οδυσσέας Ελύτης μέσα από την καρδιά έγραφε..

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…»

όμως η σύγχρονη έρευνα απέδειξε ότι σε αυτό το φτωχικό σπίτι που ζούμε έχουμε μια πολύ πλούσια γλώσσα.

Ο καθηγητής κύριος Μιχάλης Βαζυργιάννης, που είναι και πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ του Σχολείου μας, απέδειξε χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης ότι η γλώσσα μας διαθέτει επτά εκατομύρια μοναδικές λέξεις! Συγχαρητήρια στον κ. Βαζυργιάννη και την ομάδα του. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Ο Διευθυντής.

 

Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αείμνηστος ιατρός και Καθηγητής Ιατρικής κύριος Ιωακείμ Τσαπόγας κληροδότησε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ποσό, το οποίο θα χορηγείται τμηματικά, με σκοπό την απονομή χρηματικού βραβείου με την ονομασία «Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα». Το χρηματικό βραβείο ύψους $10.000 (δέκα χιλιάδων δολαρίων) θα δίνεται ετησίως στον καλύτερο μαθητή/μαθήτρια του Σχολείου.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, αρμόδιο εκ του νόμου για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Π.Π.Σ. πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή, έχει κάνει αποδοχή του κληροδοτούμενου ποσού από 22/09/2017.

Η απονομή του βραβείου κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά δεν κατέστη δυνατή πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφα και παραστάσεις μας προς τους αρμοδίους λόγω απουσίας εκτελεστών της διαθήκης. Από τον Μάρτιο του 2018 ορίστηκε εκτελέστρια. Τον Ιούλιο  του 2018,  σε σχετική συνάντηση που έγινε  με τον Διευθυντή του Τμήματος Εκκαθάρισης της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τετιμημένοι κληρονόμοι,  η διορισθείσα εκτελέστρια μας διαβεβαίωσε ότι την παρούσα σχολική χρονιά θα διατεθεί το ποσό ώστε να απονεμηθεί το βραβείο.

Για την διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας απονομής, η απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου είναι το βραβείο να απονέμεται στον μαθητή ή στην μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που θα έχει συγκεντρώσει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, επειδή  μέχρι την είσπραξη του κληροδοτήματος από το Σχολείο μας ώστε  να γίνει η  απονομή του σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιος φορέας είναι το παραπάνω αναφερόμενο Τμήμα Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών, το Σχολείο μας επιφυλάσσεται έναντι των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η απονομή την φετινή σχολική χρονιά, για λόγους που δεν ευθύνεται το Σχολείο. 

Θα σας ενημερώνω για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Ο Διευθυντής

Ημέρα διάχυσης καλών πρακτικών του Σχολείου μας!

Σας προσκαλούμε να έρθετε την Κυριακή 7/10/2018 από τις 17:00 – 21:00 στο χώρο του Σχολείου μας για να δείτε σε poster, προβολές αλλά και ζωντανές παρουσιάσεις τις εργασίες των παιδιών μας!

Σας περιμένουμε!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δηλώσεις Συμμετοχής στους Ομίλους του Σχολείου μας

Παρατίθεται ο κατάλογος των Ομίλων του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής με μία σύντομη περιγραφή

!Omiloi Euaggelikis Full_horiz

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να παραδίδουν τις συμπληρωμένες αιτήσεις τους (μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από εδώ) στον Υποδιευθυντή κ. Χασάπη και οι μαθητές εκτός Σχολείου να τις αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου

lykevag παπάκι sch.gr

Ο Διευθυντής