Διάλεξη του ερευνητή του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» Δρ. Εμμανουήλ Σαρειδάκη

Την Τετάρτη 27/01/2021, οι μαθητές της Α΄ τάξης καθώς και του τμήματος Β2 του  Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σμύρνης, θα έχουν τη μεγάλη χαρά να παρακολουθήσουν τη διάλεξη του ερευνητή του «Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος» Δρ. Εμμανουήλ Σαρειδάκη.

Η ομιλία οργανώνεται στο πλαίσιο της διαθεματικής σχολικής δράσης που συνδιοργανώνουν οι καθηγητές του σχολείου κυρία Αγγελίδου με τον κύριο Θώδη για την εξέλιξη των λοιμωδών ασθενειών.

Η συνάντηση θα γίνει με τους καθηγητές και τους μαθητές μέσω της πλατφόρμας webex.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ερευνητή Δρ. Εμ. Σαρειδάκη:

Ο Μανώλης Γ. Σαρειδάκης σπούδασε Φυσική στο Imperial College του Λονδίνου, από όπου πήρε το Διδακτορικό του στη Βιοφυσική το 1995, αλλά και Φιλοσοφία και Ιστορία των Επιστημών στο LSE του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σήμερα είναι Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του Ερευνητικού Κέντρου «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» καθώς και επίτιμος Κύριος Ερευνητής (Honorary Senior Research Fellow) στην Ιατρική Σχολή του Imperial College. Το 2017 εργάστηκε για έναν χρόνο στο Κέντρο Μοριακής Βιοφυσικής του Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) στην Ορλεάνη της Γαλλίας, με ευρωπαϊκή ερευνητική υποτροφία Marie Curie. Ασχολείται ερευνητικά με την κρυστάλλωση και την κρυσταλλογραφία βιολογικών μακρομορίων (πρωτεϊνών και πυρηνικών οξέων) με εφαρμογή στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, καθώς και με τη δομική μελέτη μικρότερων οργανικών μορίων με βιολογική δράση. Έχει δημοσιεύσει 46 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ένα βιβλίο (Βιοηθική – Ηθικά προβλήματα των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών, εκδ. Παπαζήση, 2008).

Προθεσμία! Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

—–

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr

E-mail: press@minedu.gov.gr

 

Μαρούσι, 25 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

«Έναρξη διαδικασιών για την έκδοση Πιστοποιητικών Επταμελών Επιτροπών για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022»

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν Αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Επισημαίνουμε ότι η υποβολή των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, ειδικά για την τρέχουσα χρονιά, λόγω των ειδικών συνθηκών (COVID-19) θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων. Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Παρατίθεται η εγκύκλιος

Εγκυκλιος_Ενεργ_Επτ_Επιτρ_για_Εισαγωγή_με_το_5_ακ_έτους_2021-22-ΤΕΛΙΚΟ_signed

Αίτηση – Δήλωση για πανελλαδικές από 25/11/2020 – 30/11/2020

Ξεκινά από αύριο 25/11/2020 έως και 30/11/2020 η διαδικασία για την κατάθεση των Αιτήσεων-Δηλώσεων (Α-Δ) των μαθητών/μαθητριών της Γ Λυκείου μόνο (ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ) για την συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2020. Σχετικό email με οδηγίες για τις πρώτες ενέργειες έχει αποσταλεί προς τους γονείς όλων των μαθητών/μαθητριών μας.

Το παρόν άρθρο αφορά μόνο τους μαθητές/μαθήτριες του σχολικού έτους 2020-2021. Η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί πρώτα ΜΟΝΟ από τους μαθητές/ριες τελευταίας τάξης ΓΕΛ και σε επόμενο στάδιο από τους αποφοίτους. Οι απόφοιτοι και οι επιθυμούντες χρήση του 10% παρακαλώ να διαβάσουν το τέλος του άρθρου.

Οι μαθητές/ριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες υποβάλλουν/αποστέλλουν την Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως και 30 Νοεμβρίου στο Λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές. Σε μεταγενέστερο χρόνο που θα γνωστοποιηθεί με νεότερη εγκύκλιο, αυτοί οι μαθητές θα υποβάλουν επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

Σημεία προσοχής από τους μαθητές/μαθήτριες

Ι) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Η αίτηση δήλωση (Α-Δ) θα κατατεθεί από το προσωπικό email των μαθητών/μαθητριών στο email του σχολείου lykevschgon”AT”sch.gr (αντικαταστείστε το “ΑΤ” με @). Η Α-Δ είναι διαθέσιμη στο ΥΠΑΙΘ στον σύνδεσμο αυτόν Αφού την κατεβάσετε συμπληρώνετε τα γκρί πεδία με έναν επεξεργαστή κειμένου.Την μετατρέπετε σε αρχείο pdf και την αποστέλλετε από το προσωπικό σας email στο email lykevschgon”AT”sch.gr . Ο τίτλος του email πρέπει να είναι «ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ – το όνομά σας» Το σχολείο απαντώντας στο email σας θα επιβεβαιώσει ότι παρέλαβε την αίτηση δήλωσή σας. Με νεότερες οδηγίες αργότερα, μετά την λήξη των έκτακτων μέτρων, θα παραλάβετε έντυπο αντίγραφο της αίτησής σας, εκτυπωμένο από το σύστημα Myschool.

ΙΙ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

1) Διαβάζετε προσεκτικά την εγκύκλιο που παρατίθεται στο τέλος του παρόντος άρθρου.

2) Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες που θα κατεβάσετε από εδώ (στο έντυπο της αίτησης-δήλωσης αυτή είναι η πίσω σελίδα της αίτησης-δήλωσης)

3) Διαβάζετε τον παρακάτω πίνακα

ΠΙΝΑΚΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ-ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΓΕΛ-2021

4) Με την Αίτηση – Δήλωση (μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ) ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19α) Την Ομάδα Προσανατολισμού στα τέσσερα (4) μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε 1 συγκεκριμένο πεδίο. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας επιλέγουν ή το 2ο πεδίο με Μαθηματικά ή το 3ο πεδίο με Βιολογία, σύμφωνα με το μάθημα που παρακολουθούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι Σχολές και τα Τμήματα με Ειδικά Μαθήματα ή Προκαταρκτικές Εξετάσεις ή Ειδικές Δοκιμασίες αναφέρονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο της εγκυκλίου.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 19γ) Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος/α:

για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος..

για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. – για τα ΤΕΦΑΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η δήλωση για το στοιχείο γ) δεν είναι δεσμευτική, πλην των ΤΕΦΑΑ, η δήλωση για τα οποία είναι υποχρεωτικό να γίνει τώρα. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, όλα τα στοιχεία που δηλώνει ο υποψήφιος στην Αίτηση-Δήλωση είναι υποχρεωτικά για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από την επιθυμία για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος/Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που είναι απλώς ενδεικτική.

5) Για ορισμένα τμήματα ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τα τμήματα θα τα βρείτε στην εγκύκλιο αλλά και στην 2η σελίδα της Α-Δ που την κατεβάζετε από εδώ.

6) Όσοι/όσες επιθυμούν να φοιτήσουν στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις με ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, η οποία έχει τον τύπο Παραρτήματος της Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Και αυτή πρέπει να την κατεβάσετε από εδώ

Παρατίθεται η εγκύκλιος για τους εξεταζομένους μαθητές/τριες

Αρχείο-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΓΕΛ-με-ΑΔΑ

Από την παραπάνω παρατιθέμενη εγκύκλιο απόσπασμα για τους απόφοιτους, το 10% και τις επαναληπτικές εξετάσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ για νέα εξέταση και ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (χωρίς νέα εξέταση)

“Οι παλαιότεροι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έτους 2021 θα υποβάλουν αργότερα την Αίτηση-Δήλωση, σε προθεσμία και με διαδικασία που θα περιγράφεται με νεότερη εγκύκλιο.

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δικαιούνται να είναι όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το 2020. Οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση, αλλά κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο και συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Όσοι υποψήφιοι για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ, δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα), άρα συμμετέχουν στη διαδικασία με βάση τις επιδόσεις τους από τη τελευταία συμμετοχή τους στις πρακτικές δοκιμασίες.

Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι με την Αίτηση-Δήλωση δηλώσουν υποψηφιότητα για νέα εξέταση με τα ΓΕΛ, και τελικά δεν προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, μετά την ανακοίνωση των βαθμών των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ προσέρχονται στο Λύκειό τους, ώστε να υπαχθούν στο ποσοστό του 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση, εφόσον το επιθυμούν, και εφόσον το δικαιούνται, όσοι δηλαδή είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ το 2019 ή το
2020.”

Ο Διευθυντής

Αναβολή μαθημάτων Ε. Αρναούτη – Πέμπτη 26/11/2020

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 δεν θα γίνουν τα μαθήματα της κ. Ειρήνης Αρναούτη λόγω του ότι είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού μετάφρασης Juvenes Translatores 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στο σχολείο μας. 

Φέτος ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί διαδικτυακά και η κ. Αρναούτη έχει αναλάβει τη διαδικτυακή επιτήρηση των συμμετεχόντων μαθητών/τριών καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων και των διοργανωτών του διαγωνισμού.

Απουσία κ.Ειρήνης Αρναούτη στις 20/11/2020

Την Παρασκευή 20/11/2020 δεν θα διεξαχθούν τα μαθήματα της καθηγήτριας Αγγλικών κ. Ειρήνης Αρναούτη διότι έχει κανονική άδεια για λόγο έκτακτης ανάγκης.

Αποτελέσματα Σχολικού Συμβουλίου 1/10/2020

Σήμερα διεξήχθη Σχολικό Συμβούλιο με θέμα “Συζήτηση για τα αιτήματα της κατάληψης του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους”. Στην συζήτηση παρέστη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρίγος, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η Σύμβουλος Εκπαιδευτικής ευθύνης Δρ. Λέλλα Λυμπεροπούλου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και εκπρόσωποι των μαθητών. Από την συζήτηση προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα :

Ο κ. Συρίγος έδωσε την λύση της μετάθεσης προς τα πάνω του ωραρίου της μίας καθαρίστριας κ. Δ. Ε. ώστε στο συγκρότημα την πρωϊνή ζώνη  να υπάρχουν τρεις καθαρίστριες για να μπορούν να καθαρίζονται περισσότερες αίθουσες την ώρα λειτουργίας του Σχολείου. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Οι μαθητές δεσμεύθηκαν ότι θα λήξουν την κατάληψη. Επομένως από αύριο το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Ήδη οι καθαρίστριες εργάζονται για τον καθαρισμό.

Προετοιμάζοντας την τηλεκπαίδευση χθες το βράδυ αργά εστάλη σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες μας, στα email τους του Σχολικού Δικτύου  πίνακας με τις διευθύνσεις των προσωπικών δωματίων Webex όλων των καθηγητών/καθηγητριών του σχολείου. Επικολλώντας τον σύνδεσμο αυτόν σε έναν φυλλομετρητή μπορούν να συνδεθούν με τον καθηγητή/τρια όταν κάνει τηλεκπαίδευση. Παρακαλούμε τους μαθητές/τριες να ελέγξουν τα emails τους του Σχολικού Δικτύου. Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος παρακαλώ αύριο να επικοινωνήσουν μαζί μας. Ελπίζουμε σε καμία περίπτωση να μην μας χρειαστεί η διαδικασία αυτή στο μέλλον, αλλά καλό θα είναι να είμαστε έτοιμοι.

Αύριο θα ισχύσει το πρόγραμμα της Παρασκευής που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα.

Ο Διευθυντής

Σύγκληση Σχολικού Συμβουλίου 1/10/2020

Αύριο Πέμπτη 1/10/2020 στις 08:30 -10:00 συγκαλείται στο Γυμναστήριο του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Σχολικό Συμβούλιο με θέμα : “Συζήτηση για τα αιτήματα της κατάληψης του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους”. Στο Συμβούλιο θα παρίσταται και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Συρίγος.

Ελπίζουμε σε μια παραγωγική και αποτελεσματική συζήτηση.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΥΠΑΙΘ από αύριο θα πρέπει στα σχολεία υπό κατάληψη να γίνεται τηλεκπαίδευση. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση για το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης που θα αρχίσει μετά την λήξη του Σχολικού Συμβουλίου.

Ο Διευθυντής

Αναβολή συνάντησης 23/9/2020

Λόγω των νέων μέτρων για προστασία από τον Covid-19 η συνάντηση με τους γονείς της Α Λυκείου στην αυλή του σχολείου την Τετάρτη 23/9/2020 αναβάλλεται.

Θα καταβληθεί προσπάθεια η συνάντηση να γίνει διαδικτυακά σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Διευθυντής

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών ορίζεται η 21/9/2020.

ΕΞΕ-104795-2020-Ρύθμιση-μαθητικών-θεμάτων

Αξιολογικός πίνακας για μία θέση ΠΕ04.04 με απόσπαση και πρόσκληση σε συνέντευξη

Παραθέτουμε τον αξιολογικό πίνακα ( 5 σελίδες ) για μία θέση ΠΕ04.04 με μονοετή απόσπαση εκπαιδευτικού στο Πρότυπο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για το σχολικό έτος 2020 – 2021 βάσει της προκήρυξης με ΑΔΑ: 93Σ046ΜΤΛΗ-ΠΩ2

Πίνακας-ΠΓΕΛ-Ευαγγελικής-1-Θέση

Καλούμε την υποψήφια εκπαιδευτικό σε συνέντευξη στα γραφεία του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης την Πέμπτη 27/8/2020 στις 11.00.

Ο Πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ.

Καθηγητής Εμμανουήλ Ιωάννης