Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατεύσιμων Κλάσης 2022 στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

Εστάλη η Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατεύσιμων Κλάσης 2022 στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

ProsklParousStrateusim

καθώς και το αντίστοιχο πρόγραμμα

AnalytProgrammaParousStrateusim

Ο Διευθυντής

Το Σχολείο κλειστό την Πέμπτη 22/11/2018

Λόγω εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της ΕΛΜΕ, την Πέμπτη 22/11/2018 το Σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Ο Διευθυντής

Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή έρευνα από τον Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου μας.

Ο Οδυσσέας Ελύτης μέσα από την καρδιά έγραφε..

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…»

όμως η σύγχρονη έρευνα απέδειξε ότι σε αυτό το φτωχικό σπίτι που ζούμε έχουμε μια πολύ πλούσια γλώσσα.

Ο καθηγητής κύριος Μιχάλης Βαζυργιάννης, που είναι και πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ του Σχολείου μας, απέδειξε χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης ότι η γλώσσα μας διαθέτει επτά εκατομύρια μοναδικές λέξεις! Συγχαρητήρια στον κ. Βαζυργιάννη και την ομάδα του. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Ο Διευθυντής.

 

Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αείμνηστος ιατρός και Καθηγητής Ιατρικής κύριος Ιωακείμ Τσαπόγας κληροδότησε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ποσό, το οποίο θα χορηγείται τμηματικά, με σκοπό την απονομή χρηματικού βραβείου με την ονομασία «Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα». Το χρηματικό βραβείο ύψους $10.000 (δέκα χιλιάδων δολαρίων) θα δίνεται ετησίως στον καλύτερο μαθητή/μαθήτρια του Σχολείου.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, αρμόδιο εκ του νόμου για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Π.Π.Σ. πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή, έχει κάνει αποδοχή του κληροδοτούμενου ποσού από 22/09/2017.

Η απονομή του βραβείου κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά δεν κατέστη δυνατή πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφα και παραστάσεις μας προς τους αρμοδίους λόγω απουσίας εκτελεστών της διαθήκης. Από τον Μάρτιο του 2018 ορίστηκε εκτελέστρια. Τον Ιούλιο  του 2018,  σε σχετική συνάντηση που έγινε  με τον Διευθυντή του Τμήματος Εκκαθάρισης της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τετιμημένοι κληρονόμοι,  η διορισθείσα εκτελέστρια μας διαβεβαίωσε ότι την παρούσα σχολική χρονιά θα διατεθεί το ποσό ώστε να απονεμηθεί το βραβείο.

Για την διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας απονομής, η απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου είναι το βραβείο να απονέμεται στον μαθητή ή στην μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που θα έχει συγκεντρώσει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, επειδή  μέχρι την είσπραξη του κληροδοτήματος από το Σχολείο μας ώστε  να γίνει η  απονομή του σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιος φορέας είναι το παραπάνω αναφερόμενο Τμήμα Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών, το Σχολείο μας επιφυλάσσεται έναντι των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η απονομή την φετινή σχολική χρονιά, για λόγους που δεν ευθύνεται το Σχολείο. 

Θα σας ενημερώνω για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Ο Διευθυντής

Ημέρα διάχυσης καλών πρακτικών του Σχολείου μας!

Σας προσκαλούμε να έρθετε την Κυριακή 7/10/2018 από τις 17:00 – 21:00 στο χώρο του Σχολείου μας για να δείτε σε poster, προβολές αλλά και ζωντανές παρουσιάσεις τις εργασίες των παιδιών μας!

Σας περιμένουμε!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δηλώσεις Συμμετοχής στους Ομίλους του Σχολείου μας

Παρατίθεται ο κατάλογος των Ομίλων του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής με μία σύντομη περιγραφή

!Omiloi Euaggelikis Full_horiz

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν πρέπει να παραδίδουν τις συμπληρωμένες αιτήσεις τους (μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση από εδώ) στον Υποδιευθυντή κ. Χασάπη και οι μαθητές εκτός Σχολείου να τις αποστέλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Σχολείου

lykevag παπάκι sch.gr

Ο Διευθυντής

Συνάντηση Γονέων

Την Δευτέρα 24/9/2018 στις 18:30 θα ενημερωθούν οι γονείς της Α Λυκείου και την ίδια ημέρα στις 19:45 οι γονείς της Β και Γ Λυκείου για την νέα Σχολική χρονιά.

Ο Διευθυντής

Απόφοιτος μας κατακτά το παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με την Εθνική Ομάδα Πόλο Εφήβων!

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας της Γ Λυκείου και πλέον απόφοιτο Γραμματικό Αχιλλέα για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων με την Εθνική Ομάδα Πόλο.

Ευχόμαστε κάθε καλό και ακόμη υψηλότερες διακρίσεις στην αθλητική του σταδιοδρομία!

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Διάκριση αποφοίτου μας και μαθητή μας στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2018

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI 2018)  https://ioi2018.jp/ έλαβε χώρα στη  Tsukuba, Ibaraki, Japan από 1/9 έως 8/9/2018.

 Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι  Παναγόπουλος Αναστάσιος, Πίπης Ευάγγελος, Πίπης Χαρίλαος και Ροντογιάννης Δημήτριος.

Ο απόφοιτος μας Πίπης Χαρίλαος κατέκτησε αργυρό μετάλλιο και ο μαθητής μας της Β Λυκείου Πίπης Ευάγγελος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο (δείτε την πηγή).

Θερμά συγχαρητήρια από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή!

 

Αγιασμός για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

Την Τρίτη 11/9/2018 στις 08:30 θα τελεστεί ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κατόπιν θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία με την ακόλουθη σειρά :

Γ, Β, Α Λυκείου.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 12/9/2018.

Ο Διευθυντής