Υπενθύμιση! Λήξη προθεσμίας Α φάσης e-εγγραφών

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φάση για τις e-εγγραφές λήγει την 7/7/2022 23:59.

Παρακαλούμε όσους γονείς δεν έχουν εγγράψει τα παιδιά τους μέσω της εφαρμογής να το πράξουν.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ και για την Α Λυκείου και εδώ.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

“Σμύρνη: Ιωνικό πυρίδροσον φως”. Μαθητικός Διαγωνισμός Μνήμης και Δημιουργίας για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Διαγωνισμός με χρηματικά έπαθλα. Κατεβάστε την προκήρυξη από εδώ.

Pg1
Pg2
Pg3
Pg4

 

 

Διευκρινίσεις για την εγγραφή στην Α Λυκείου

Από το Αυτοτελές τμήμα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων λάβαμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις για την διαδικασία των e-εγγραφών:

(Παρακαλούμε δείτε και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο άρθρο μας

http://lyk-evsch-n-smyrn.att.sch.gr/wordpress/?p=11172 )

“Σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβάλλονται στο τμήμα μας για την εγγραφή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Λύκεια, σας ενημερώνουμε ότι  στην πλατφόρμα e-eggrafes  οι γονείς των επιτυχόντων μαθητών στην Α΄ λυκείου των ΠΣ & ΠΕΙΣ καθώς και των αποφοίτων συνδεδεμένων γυμνασίων, προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση εγγραφής, ως ακολούθως:

  • Εισέρχονται στην πλατφόρμα και επιλέγουν να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση για ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΛ, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται.
  • Δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν το Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο στην οθόνη για να το επιλέξουν (Το ίδιο ισχύει και για τους  γονείς /κηδεμόνες όλων μαθητών προς εγγραφή στην Α΄Λυκείου όλων των ΓΕΛ της χώρας).
  • Η αντιστοίχιση του μαθητή με το Πρότυπο ή Πειραματικό ΓΕΛ στο οποίο έχει πετύχει και επιθυμεί να εγγραφεί θα γίνει μέσω της διασύνδεσης της πλατφόρμας των αποτελεσμάτων των ΠΣ και ΠΕΙΣ, του Πληροφοριακού συστήματος My School και της πλατφόρμας e-eggrafes, σε επόμενη φάση. Για τους μαθητές των άλλων ΓΕΛ η παραπάνω αντιστοίχιση γίνεται με βάση χωροταξικά κριτήρια.
  • Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν την εγγραφή του μαθητή στο σχολείο επιτυχίας μέσω της πλατφόρμας e-eggrafes όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατανομής,.

Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαδικασίας κατανομής δεν έχει ανακοινωθεί. Στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας e-eggrafes εμφανίζεται για τους γονείς/κηδεμόνες το μήνυμα¨

«Τα αποτελέσματα της κατανομής, όπως και της ανανέωσης εγγραφής, θα είναι ορατά σε όλους τους χρήστες σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς στην παρούσα σελίδα. Τότε θα εμφανιστούν και τα αποτελέσματα κατανομής των εισακτέων στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Εκ του Αυτοτελούς Τμήματος Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων Υ.ΠΑΙ.Θ”

 

e-Εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για τις e-εγγραφές.

Εγκύκλιος ΗΛ_ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2022_23

 

Σύμφωνα με αυτήν οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2022-23, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης :

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-segeniko-kai-epaggelmatiko-lukeio

από την 24η Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και την 07η Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59.

Αναφορικά με τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία εισαγωγής στις εν λόγω σχολικές μονάδες, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, που φοίτησαν στη Γ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ Λυκείου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2021-22, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ ή Π.ΕΠΑ.Λ. 

Προσοχή! Μετά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης θα πρέπει να αποσταλούν μέσω email κάποιες Υπεύθυνες δηλώσεις. Όλες οι Υ/Δ πρέπει να έχουν εκδοθεί από το gov.gr ή αλλιώς να έχουν επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

α) Αν ο/η μαθητής/τρια θα παρακολουθήσει την Β και Γ Λυκείου το σχολικό έτος 2022-2023, ο έτερος κηδεμόνας από αυτόν που έκανε την e-εγγραφή αποστέλλει Υπεύθυνη Δήλωση στο email lykevschgon@sch.gr που αναφέρει οπωσδήποτε το όνομα του μαθητή/τριας, την τάξη που θα φοιτήσει και ότι εγκρίνει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως εκείνο έχει υποβληθεί. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ. Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη Χ”

β) Αν ο/η μαθητής/τρια θα παρακολουθήσει την Α Λυκείου θα αποσταλούν στο email lykevschgon@sch.gr τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1) Υ/Δ έτερου κηδεμόνα από αυτόν που έκανε την e-εγγραφή για την συμφωνία στο e-εγγραφές. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ.

2) Υ/Δ που θα δηλώνεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας. Δείτε το κείμενο που πρέπει να περιέχει η Υ/Δ εδώ.

3) Φωτοτυπία της ταυτότητας του μαθητή/τριας

Το email παρακαλούμε να έχει τίτλο “Για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας ΧΧΧΧΧΧΧΧ στην τάξη A”

Αν κάποιος γονέας δεν έχει την δυνατότητα αποστολής με ηλεκτρονικό τρόπο των παραπάνω δικαιολογητικών τότε μόνο μπορεί να τα παραδώσει έντυπα.

Παρακαλούμε επίσης για λόγους επικαιροποίησης των τηλεφώνων και των διευθύνσεών σας οι γονείς της Α Λυκείου να συμπληρώσετε την φόρμα Google https://forms.gle/zcqG5QXWMCgxaFkJ6

Επιπλέον τον Σεπτέμβριο μέχρι την έναρξη των μαθημάτων παρακαλούμε οι γονείς της Α Λυκείου να παραδώσετε στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή που θα το βρείτε εδώ. Τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση ώστε να συναντηθούν οι γονείς και οι μαθητές με την Διεύθυνση του σχολείου.

Τον Σεπτέμβριο θα ζητηθεί επίσης από όλους τους μαθητές δήλωση συμμετοχής για τους Ομίλους του σχολείου που θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

Πίνακας εγγραφομένων στην Α Λυκείου για το σχολικό έτος 2022 – 2023 μετά από εξετάσεις.

Σας παραθέτουμε τον πίνακα των εγγραφομένων στην Α Λυκείου, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, μετά από εξετάσεις, όπως  επικυρώθηκε από το Εποπτικό και Επιστημονικό Συμβούλιο του Σχολείου.

Εγγραφόμενοι Α Λυκείου 2022 2023 κατόπιν εξετάσεων
.

Προσοχή! Η εγγραφή πρέπει να γίνει μέσω του e-eggrafes, όταν ανοίξει η πρόσβαση στην εφαρμογή. Αναλυτικότερες οδηγίες για την εφαρμογή e-eggrafes θα αναρτηθούν αργότερα.

Για τους επιλαχόντες/ούσες:

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής από αυτούς που θα εγγραφούν αποφασίσει να μετεγγραφεί σε άλλο σχολείο (οι μετεγγραφές πραγματοποιούνται έως και τη λήξη του Α’ τετραμήνου την 20η Ιανουαρίου) θα ειδοποιηθεί από το σχολείο ο πρώτος επιλαχών/ούσα βάσει των αναρτημένων πινάκων. Σε περίπτωση που αυτός/τή προσκομίσει αρνητική Υ/Δ για την εγγραφή του/της θα ειδοποιηθεί ο επόμενος κ.ο.κ.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Επί το ορθόν! Εγκύκλιος για την διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις εισαγωγικές στην Α Λυκείου

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος για την διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στην Α Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία. Η εγγραφή θα γίνει μέσω της εφαρμογής e-eggrafes.

ΑΛΛΑΓΗ! το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27/5/2022

Παρακαλούνται όσοι γονείς/κηδεμόνες ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, σύμφωνα με τους Πίνακες Επιτυχόντων και Επιλαχόντων που κυρώθηκαν από τα ΕΠ.Ε.Σ. των ΠΕΙ.Σ ή Π.Σ. και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου τότε και οι δυο γονείς ή κηδεμόνες να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 27/5/2022 Υπεύθυνη Δήλωση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη σχολική μονάδα.  Η υπεύθυνη δήλωση παρατίθεται ως παράρτημα στην εγκύκλιο.

ΟΡΘΟ_ΕΞΕ - 60796 - 2022 - Οδηγίες για εγγραφή μαθητών τριών στην εισαγωγική τάξη των Π

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Επίδειξη απαντητικών φύλλων

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 21 του κεφ. Β1α της Υ.Α. 22270/Δ6/14-3-2022 (Β’ 1144), με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ορίζεται ο χρόνος, ο τόπος και η διαδικασία επίδειξης των απαντητικών φύλλων των μαθητών, για τα οποία οι γονείς/κηδεμόνες  επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν αίτηση στο Αυτοτελές Τμήμα Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβουν γνώση του απαντητικού φύλλου. Τον Σεπτέμβριο θα προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα, εντός του οποίου θα γίνει η επίδειξη των απαντητικών φύλλων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες για τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται διαδικασία αναβαθμολόγησης των γραπτών.

Εκ της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Επιτυχόντες/ουσες και επιλαχόντες/χουσες στις εισαγωγικές για την Α Λυκείου για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Παραθέτουμε τον πίνακα επιτυχόντων/χουσών στις εισαγωγικές για την Α Λυκείου για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Επιτυχόντες 2022 2023

 

καθώς και τον πίνακα των επιλαχόντων/χουσών των εξετάσεων

Επιλαχόντες 2022 2023

όπως κυρώθηκαν δυνάμει της Πράξης 33 16/5/2022 του Εποπτικού και Επιστημονικού Συμβουλίου του Σχολείου.

Σχετικά με την διαδικασία των εγγραφών των επιτυχόντων/χουσών θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. (Η προθεσμία “πέντε ημέρες” που αναγράφεταιι στην παρ. Β2β της Υ.Α. με ΑΔΑ Ω22Ι46ΜΤΛΗ-Η54 αναφέρεται στην Β και Γ Λυκείου και όχι στην Α Λυκείου!).

Παρακαλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των επιτυχόντων/χουσών που δεν επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στην Α Λυκείου να υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο, ώστε να ειδοποιηθούν οι κατά σειρά επιλαχόντες/χουσες.

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

Πίνακας υποψηφίων για την Α Λυκείου 2022-2023 με τον Αριθμό Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση εισακτέου

Μετά την διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας :

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην τελευταία θέση των επιτυχόντων/ουσών οι ισοβαθμούντες/ουσες μαθητές/τριες, κατατάσσονται με αύξουσα σειρά ως προς τον αριθμό προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.) που τους έχει αποδοθεί κατά τη διαδικασία της παραγράφου 8 της ενότητας Α1 του κεφαλαίου Α της παρούσης.” (σ.σ. αναφέρεται στην Υ.Α. με στοιχεία 28270/Δ6/14-03-2022 (Β΄1144) ΑΔΑ:Ω22Ι46ΜΤΛΗ-Η54 )

Παραθέτουμε τον πίνακα (που έχει αντληθεί από το σύστημα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.) ο οποίος στην τρίτη στήλη περιέχει με αύξουσα σειρά τον ανωτέρω αναφερόμενο αριθμό προτεραιότητας (Α.Π.Π.Σ.).

Ο πίνακας θα χρησιμοποιηθεί για την επιλογή των υποψηφίων που πιθανώς θα ισοβαθμήσουν στην τελευταία θέση εισαγωγής όταν εκδοθούν τα αποτελέσματα.

ΠΣ_ΠΕΙΣ_Αιτήσεις(1) με αυξ

Για να βρείτε εύκολα τον Αριθμό Προτεραιότητας σας παραθέτουμε τον ίδιο πίνακα με τα στοιχεία του ταξινομημένα κατ’ αύξουσα σειρά του εξαψήφιου κωδικού υποψηφίου.

ΠΣ_ΠΕΙΣ_Αιτήσεις αυξ αριθμ αίτησης με αριθμό κλήρωσης για ισοβαθμίες ΠΓΕΛ Ευαγγελικής

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης

 

Οδηγίες για τους γονείς και τους/τις μαθητές/τριες για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Παρατίθενται πιο κάτω οι οδηγίες για τους γονείς και τους/τις μαθητές/τριες για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Α Λυκείου για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο κτήριο του Προτύπου Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός με τους υποψηφίους του Γυμνασίου η είσοδος θα γίνει από την οδό Δικελί. Περιλαμβάνεται χάρτης για την πρόσβαση στο σχολείο.

Για τον τρόπο συμπλήρωσης των απαντητικών φύλλων δείτε σχεικό βίντεο εδώ!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ για ΠΡΟΤΥΠΑ 2022LykeioΧάρτης

Ο Διευθυντής

Χ. Δ. Φανίδης