Αργύρη Παναγιώτα

Πτυχίο Μαθηματικών με άριστα από την Σχολή Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών:

 • M.Sc στα «Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής» απο το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. (Συνεργαζόμενα τμήματα: Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ)
 • M.ed στην «Ειδική Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών» απο το Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ. (Συνεργαζόμενα τμήματα: ΕΚΠΑ: Τμήμα Μαθηματικών- Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της  Επιστήμης-Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ: Τμήμα Επιστημών της Αγωγής –Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής)
 • Πιστοποίηση α΄ και β΄ επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας.
 • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

Επιστημονικό Έργο

 • Συνεργαζόμενο διδακτικό προσωπικό στο μεταπτυχιακό τμήμα «Διδακτική στις Φυσικές Επιστήμες, στην Πληροφορική και την Υπολογιστική Επιστήμη, τα Μαθηματικά και την Επιστήμη των Mηχανικώv (Σ.Τ.Ε.Μ. στην Εκπαίδευση – S.T.E.M. in Education) της Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ). (είναι επιστημονικό έργο;;)
 • Μέλος παιδαγωγικών ομάδων για τη συγγραφή παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού διδακτικού υλικού.
 • Δημοσιεύσεις εργασιών και επιστημονικών άρθρων σε συλλογικούς τόμους εθνικών και ευρωπαϊκών συνεδρίων, κατόπιν κρίσης.
 • Εισηγήσεις σε επιμορφωτικές ημερίδες μαθηματικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Παραγωγή διδακτικού υλικού σεναρίων και σχεδίων μαθημάτων διερευνητικής μάθησης, δημοσιευμένα κατόπιν αξιολόγησης του περιεχομένου, σε ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.
 • Συμμετοχή σε ευρωπαϊκά συνέδρια και εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης για την διδασκαλία STEM (Science, Technology, Engineering, Maths).
 • Μέλος της συντακτικής επιτροπής του μαθηματικού περιοδικού Ευκλείδη Α΄ και Β΄.

Επιμορφωτικό Έργο

 • Οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων σε εθνικές σχολικές μονάδες για εκπαιδευτικούς, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
 • Πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Επιστημών Scientix. (www.scientix.eu/) & Μέντορας των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Inspiring Science Education, Open discovery για τη σχολική καινοτομία στην εκπαίδευση των θετικών επιστημών (www.inspiringscience.eu/, www.opendiscovery.eu/).

Εκπαιδευτικές δράσεις

 • Εθνικός φορέας επαφής του ευρωπαϊκού έργου Erasmus+ 2015-1-ES01-KA219-015618_3 με τίτλο «CineMaths Paradise»
 • Διακρίσεις & Βραβεύσεις σε ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς.
 • Οργάνωση και συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις και δραστηριότητες σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και αγωγής υγείας, διαθεματικές ερευνητικές εργασίες, όμιλοι) .

Αναλυτικό Βιογραφικό

Διδακτικό Προσωπικό 2017-2018

ΘΕΟΛΟΓΟΣ: Παπανδρέου Ευθυμία

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ:  Θώδης Γεώργιος, Καρίμαλη Ευαγγελία, Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ,   Λιτσάρδου ΜαρίαΜιχαλακοπούλουΓεωργίαΤζάμου Αικατερίνη, Ψευτογιάννη Ιωάννα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ: Αργύρη Παναγιώτα,  Σιώπη Καλλιόπη, Τζελέπης Αλκιβιάδης, Χασάπης Σωτήριος

ΦΥΣΙΚΟΙ: Γκερμπεσιώτη Αργυρώ,  Διακόνου Μαρία,  Φανίδης Χρήστος

ΧΗΜΙΚΟΙ: Αγγελίδου Χρυσή,  Μακεδόνας Χριστόδουλος

ΒΙΟΛΟΓΟΣ: Θεοδωρίδης Γεράσιμος

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ: Αρναούτη Ειρήνη, Χατζηκυριάκου Δέσποινα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ: Κοπτερίδου Λουκία

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ: Σβώλη Κωνσταντίνα

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ: Κασιμάτη Ρεγγίνα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ: Παπαδάκη Χριστίνα

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Γκούντας Κωνσταντίνος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: Γουρνά Σοφία

Θώδης Γεώργιος

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

geor

http://georgethodis.webnode.gr

 • Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
 • Υπηρετεί στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 2003 (Πρότυπο-Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ζαννείου Πειραιά, Γενικό Λύκειο Ρέντη, Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας Κω), έχοντας δώδεκα χρόνια προϋπηρεσία στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.
 • Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής με ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και είναι συγγραφέας φιλολογικών βιβλίων. Ερευνητικές του εργασίες και άρθρα έχουν δημοσιευθεί κατόπιν κρίσης σε επιστημονικά- παιδαγωγικά περιοδικά.
 • Γνωρίζει Αγγλικά και έχει πιστοποίηση β΄ επιπέδου στη χρήση και αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Από τον Ιούνιο του 2014 είναι συνεργάτης εκπαιδευτικός στο ΙΤΥΕ-Διόφαντος στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων».
 • Είναι Ειδικός Επιστήμονας-Αξιολογητής των Προγραμμάτων Σπουδών και των Οδηγών για τον Εκπαιδευτικό στο πλαίσιο της Πράξης «Νέο Σχολείο-Νέο Πρόγραμμα Σπουδών (Υπουργείο Παιδείας-ΙΕΠ)».
 • Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στα πεδία της διδακτικής μεθοδολογίας και της αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
 • Εργάζεται στο Πρότυπο-Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από το 2012.

Λάζου-Μπαλτά Καλυψώ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

%cf%86%ce%bf%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-1

Η Καλυψώ Ν. Λάζου-Μπαλτά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέτρα της Μυτιλήνης.

Είναι απόφοιτος:

Α) του Τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου ειδικεύτηκε στην Κλασική Φιλολογία.

Β)του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Γ)του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος – Master of Arts (M.A.) στη Συγκριτική Φιλολογία από το University College of London (UCL) και τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια του πρώτου κύκλου του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του ΕΚΠΑ.

Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Είναι κάτοχος ECDL και των πιστοποιητικών α’ και β΄ επιπέδου στη χρήση και στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι αρχάρια στα Ισπανικά.

Εργάστηκε στην ΕΡΤ (ΕΡΑ Αιγαίου- Δεύτερο Πρόγραμμα / ΝΕΤ) ως δημοσιογράφος πολιτιστικού ρεπορτάζ, βιβλιοκριτικός και μουσική παραγωγός για έξι χρόνια, ενώ υπήρξε εξωτερική συνεργάτης του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.  Υπηρέτησε για τρία περίπου χρόνια τη δημόσια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΙΕΚ Μυτιλήνης, Γαλατσίου, Αγίου Στεφάνου, Νέας Σμύρνης).

Ύστερα από επιτυχή συμμετοχή της στον γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, το 2002 διορίστηκε ως Φιλόλογος στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2014 απέκτησε 2η ειδικότητα (Φιλόλογος Γερμανικής Γλώσσας).

Συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), στο πλαίσιο της Πράξης Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ουαιώνα)-Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ως:

Α) Ειδική Επιστήμονας για την Εκπόνηση του Οδηγού για τον Εκπαιδευτικό της Α Γυμνασίου, για το γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης».

Β) Ειδική Επιστήμονας ?Αξιολογήτρια, στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού Ευριπίδη Ελένη, για το γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία Γυμνασίου».

Είναι συγγραφέας δύο επιστημονικών μονογραφιών και περισσότερων από είκοσι πρωτότυπων άρθρων, τα οποία ανακοινώθηκαν σε εκπαιδευτικά και πανεπιστημιακά συνέδρια ή δημοσιεύτηκαν σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών. Τα περισσότερα από τα άρθρα αυτά είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Academia.edu, και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://en-uoa-gr.academia.edu/CalypsoLazou. Συμμετέχει ως εισηγήτρια και ως κριτής σε εκπαιδευτικά και επιστημονικά συνέδρια.

Είναι Μέντορας στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης προπτυχιακών φοιτητών όλων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.  Το χειμερινό εξάμηνο του 2015-2016 ήταν εποπτεύουσα της πρακτικής άσκησης δύο φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου του Τμήματος ΦΠΨ του ΕΚΠΑ.

Παρακολουθεί επιμορφωτικά προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών. Το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius επιμορφώθηκε στο θεατρικό παιχνίδι στη Μαδρίτη με υποτροφία από το ΙΚΥ. Τον Σεπτέμβριο του 2016 επιλέχτηκε ως Ambassador Teacher4Europe στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τον Ιούνιο του 2017 κέρδισε υποτροφία στο πλαίσιο προγράμματος Εrasmus+ KA1, για να επιμορφωθεί στην Φινλανδία και την Εσθονία τον Απρίλιο του 2018 στην εκπαιδευτική καινοτομία, συναρτώμενη με τα τέσσερα βασικά εργαλεία της Ανοιχτής Μεθόδου Συντονισμού (κριτήρια αναφοράς, δείκτες, καλές πρακτικές και αξιολόγηση από ομοτέχνους).

Εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα, οργανώνει διαθεματικές, συνεργατικές και καινοτόμες δράσεις τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, με έμφαση στη σχολική δικτύωση (eTwinning, Teachers4Europe, μαθητικά συνέδρια). Οι μαθητές της κι η ίδια έχουν διακριθεί επανειλημμένα σε ελληνικούς κι ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Επικοινωνία : calypso@sch.gr

 

Μιχαλακοπούλου Γεωργία

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

 • Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με τίτλο ? Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης? και Διδακτορικού Διπλώματος στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

 • Έχει συμμετάσχει σε Επιστημονικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε Πρακτικά Συνεδρίων και Επιστημονικά Περιοδικά.

 • Είναι μόνιμη καθηγήτρια στο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από το 2008.

Τζάμου Αικατερίνη

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://blogs.sch.gr/aikatzamou/

 • Η Κατερίνα Τζάμου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1984-1988) και στο Πανεπιστήμιο Paris 1, Panth?on-Sorbonne στο Παρίσι (1989-1995), όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης (1996).
 • Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχείων του Γαλλικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής καθώς και στο Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, Κέντρο Georges Pompidou, στο Παρίσι (1990-1994).
 • Δίδαξε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, στην Θεματική Ενότητα «Ιστορία των Τεχνών στην Ευρώπη» (2002-2011).
 • Εργάστηκε ως ερευνήτρια στο Γραφείο Ερευνών Αρχιτεκτονικής της Ακαδημίας Αθηνών (2009-2012).
 • Εργάστηκε ως εμπειρογνώμων ? ειδική επιστήμων σε προγράμματα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: α) σύνταξη και αξιολόγηση Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα μαθήματα: Ιστορία, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Ιστορία της Τέχνης και β) μετασχολισμός ψηφιακών αντικειμένων πολιτισμικού περιεχομένου.
 • Συνέταξε, ως μέλος ομάδας εργασίας, εκπαιδευτικούς φακέλους για τα έξι μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
 • Διδάσκει στην Μέση Εκπαίδευση από το 1995.
 • Υπηρέτησε στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Βαρβακείου Σχολής (με οργανική θέση από το 2004 και με θέση πενταετούς θητείας κατόπιν αξιολόγησης από το 2013 μέχρι και το 2017 που παραιτήθηκε).
 • Για την σχολική χρονιά 2017-2018 αποσπάστηκε, κατόπιν αξιολόγησης, στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Ψευτογιάννη Ιωάννα

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Pseftogianni

 • Γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα (στο Βύρωνα όπου μένει έως σήμερα).
 • Το 1981 άρχισε να φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1986.
 • Το 1988 πήγε στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου για μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε Master στην Ιστορία.
 • Εργάστηκε κάποια χρόνια ως αναπληρώτρια και το 1992 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση.
 • Από το 1997 υπηρετεί με οργανική θέση στο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
 • Από το 2000, με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., άρχισε και ολοκλήρωσε την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Μουσειοπαιδαγωγική.
 • Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.

Χασάπης Σωτήριος

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

sotiris

http://users.sch.gr/shasapis/autosch/joomla15/index.php/2014-11-29-15-27-10

Γεννήθηκα στον Πειραιά. Σπούδασα στο Πρότυπο Πειραματικό  Γυμνάσιο –Λύκειο Ιωνιδείου  Σχολής Πειραιά. Συνέχισα στο Μαθηματικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθηκα από τους πρώτους. Εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως έφεδρος υπαξιωματικός των Τεθωρακισμένων στην Αλεξανδρούπολη.

Εργάστηκα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ως Μαθηματικός και σε εργαστήρια πληροφορικής ως εισηγητής πληροφορικής και εκπαιδευτής ενηλίκων σε νέες τεχνολογίες. Την ίδια εποχή ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στο Τμήμα Μαθηματικών Ε.Κ.Π.Α. στα Θεωρητικά Μαθηματικά με τη διπλωματική υπ.αριθμόν 99 με τίτλο: «Αναπαραστάσεις του Magnus» σχετική με τις διάφορες μορφές των αναπαραστάσεων του Magnus και τις εφαρμογές τους κυρίως στην Κρυπτογραφία.

Στη συνέχεια, ως επιτυχών γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π., εργάστηκα ως μόνιμος υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο τμήμα Επιχειρηματικής Πίστης και Συναλλάγματος κεντρικού Καταστήματος, απ’ όπου και παραιτήθηκα, με το διορισμό μου – ως επιτυχών του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. – στη Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση. Με το διορισμό μου δίδαξα σε σχολεία της Χίου, ενώ από το σχολικό έτος 2013 – 14, μετά την αναμόρφωση των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων με τον ν.3966/2011 και έπειτα από διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας διδάσκω Μαθηματικά (και όχι μόνο) στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη με πενταετή θητεία.

Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι με την οικογένειά μου, τα Μαθηματικά του σχολείου, τις μεθόδους διδασκαλίας τους και τη σύγχρονη έρευνα των Μαθηματικών, καθώς επίσης και με τα Μαθηματικά των διαγωνισμών και τη διδασκαλία τους σε ομίλους του σχολείου.

Έχω συμμετάσχει σε πολλές επιμορφώσεις σχετικά με την εκπαίδευση και τα παιδαγωγικά και είναι κάτοχος πιστοποίησης Α’ και Β’ επιπέδου στις Τ.Π.Ε.

Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στις εφαρμογές των μαθηματικών, ειδικότερα στη μη μεταθετική κρυπτογραφία και την ανάπτυξη των μαθηματικών ως μέσου προσέλκυσης των μαθητών στη μάθηση, καθώς επίσης και την παιδαγωγική αξιοποίησή της.

Εργασίες

Δημοσιεύσεις

Συνέδρια

Φανίδης Χρήστος

ΦΥΣΙΚΟΣ

http://users.sch.gr/cdfan/

 • Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.
 • Το 1984 τελείωσε το Φυσικό του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης με βαθμό λίαν καλώς.
 • Το 1985 αποφοίτησε από το α? έτος του διετούς μεταπτυχιακού Ηλεκτρονικής Φυσικής του Α.Π.Θ.
 • Από το 1987 έως το 1992 εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο RUCA ? UIA του Βελγίου με θέμα ?Inelastic scattering of high energy electrons in a crystal in thermal equilibrium with the environment?.
 • Από το 1994 διδάσκει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε δύο προγράμματα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για καινοτόμες μεθόδους στην διδασκαλία της Φυσικής και έχει παρακολουθήσει πέντε σεμινάρια για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 • Έχει δημοσιεύσει δεκατρείς επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά εκ των οποίων δέκα έχουν παρουσιασθεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
 • Από το 2001 διδάσκει Φυσική στο Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

Αναλυτικό Βιογραφικό

 

Μακεδόνας Χριστόδουλος

ΧΗΜΙΚΟΣ

mak-EΣΣ

Είναι απόφοιτος του Χημικού τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Ανόργανη Χημεία και Τεχνολογία και διδακτορικού διπλώματος στη Χημεία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μετά το διδακτορικό του εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Ανόργανης Χημείας του Ε.Κ.Π.Α. Στα πλαίσια των υποχρεώσεών του συμμετείχε σε παραδόσεις προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του οικείου Τμήματος. Είναι συγγραφέας 16 πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια τόσο με επιστημονική όσο και με εκπαιδευτική θεματολογία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διερεύνηση και την πρόβλεψη των ιδιοτήτων συμπλόκων μορίων που δύναται να δράσουν ως φωτοευαισθητοποιητές. Υπηρετεί στη δημόσια εκπαίδευση από το 2007 έχοντας εργαστεί τόσο σε γυμνάσια όσο και σε γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ. Είναι ενεργό μέλος, σχετικών με τη χημεία και την εκπαίδευση, επιστημονικών ενώσεων. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης το 2013.

ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ

Προσωπικός:         http://users.sch.gr/cmakedonas/

Researcher I.D.:         http://www.researcherid.com/rid/C-7529-2013

Research Gate:           http://www.researchgate.net/profile/Christodoulos_Makedonas/

 

ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (απαιτείται η κατοχή λογαριασμού)

Κάθε ένα από τα μαθήματα της Χημείας στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης υποστηρίζεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία φιλοξενείται στους servers της εταιρείας PowerSchool (Haiku LMS).

Όμιλος Χημείας:   http://eclass.sch.gr/courses/EL526167/ (για γενικές πληροφορίες και το βιβλίο ύλης του ομίλου)

https://www.myhaikuclass.com/cmak/chemclub2018 (απαιτείται κωδικός πρόσβασης)

Χημεία Α΄ Λυκείου:     https://www.myhaikuclass.com/cmak/a2018 (απαιτείται κωδικός πρόσβασης)

Χημεία Β΄ Λυκείου:    https://www.myhaikuclass.com/cmak/bclass2018 (απαιτείται κωδικός πρόσβασης)

Χημεία Γ΄ Λυκείου:   https://www.myhaikuclass.com/cmak/2018  (απαιτείται κωδικός πρόσβασης)

Επικοινωνία: cmakedonas@sch.gr