Πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή έρευνα από τον Πρόεδρο του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου μας.

Ο Οδυσσέας Ελύτης μέσα από την καρδιά έγραφε..

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική

το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου…»

όμως η σύγχρονη έρευνα απέδειξε ότι σε αυτό το φτωχικό σπίτι που ζούμε έχουμε μια πολύ πλούσια γλώσσα.

Ο καθηγητής κύριος Μιχάλης Βαζυργιάννης, που είναι και πρόεδρος του ΕΠ.Ε.Σ του Σχολείου μας, απέδειξε χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης ότι η γλώσσα μας διαθέτει επτά εκατομύρια μοναδικές λέξεις! Συγχαρητήρια στον κ. Βαζυργιάννη και την ομάδα του. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Ο Διευθυντής.

 

Προκήρυξη πενθήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής Γ Λυκείου 2018, Προσφορές, Πρακτικό Επιλογής

Παρατίθεται η προκήρυξη για την πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου τον Δεκέμβριο του 2018

Penthimeri GEL Euaggelikis

Επίσης οι προσφορές που κατατέθηκαν : At Holidays,

Prosf At Holidays

 

Happy Days Travel,

Prosf Happy Days

 

Manessis Travel,

Prosf Manessis

 

Travel Bug

Prosf Travel Bug

 

και το πρακτικό αποσφράγισης

Praktiko epilogis prosf_f

Ο Διευθυντής

 

Δήλωση Συμμετοχής Διαγωνισμού ΕΜΕ «Ο ΘΑΛΗΣ» 2018

Ο 79ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» θα διεξαχθει ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΩΡΑ 09:00 π.μ. Δηλώστε συμμετοχή έως ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 στη φόρμα https://goo.gl/forms/8AT4J4gMS2Rt2Asd2

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 36η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μάιος 2019), στην 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2019) και στην 60η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Μεγάλη Βρετανία, Ιούλιος 2019).

Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες,

Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο αείμνηστος ιατρός και Καθηγητής Ιατρικής κύριος Ιωακείμ Τσαπόγας κληροδότησε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ποσό, το οποίο θα χορηγείται τμηματικά, με σκοπό την απονομή χρηματικού βραβείου με την ονομασία «Αριστείο Καθηγητού Μάκη Τσαπόγα». Το χρηματικό βραβείο ύψους $10.000 (δέκα χιλιάδων δολαρίων) θα δίνεται ετησίως στον καλύτερο μαθητή/μαθήτρια του Σχολείου.

Το ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου, αρμόδιο εκ του νόμου για τη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Π.Π.Σ. πέραν αυτών που διαχειρίζεται η αρμόδια σχολική επιτροπή, έχει κάνει αποδοχή του κληροδοτούμενου ποσού από 22/09/2017.

Η απονομή του βραβείου κατά την παρελθούσα σχολική χρονιά δεν κατέστη δυνατή πάρα τις επανειλημμένες οχλήσεις, έγγραφα και παραστάσεις μας προς τους αρμοδίους λόγω απουσίας εκτελεστών της διαθήκης. Από τον Μάρτιο του 2018 ορίστηκε εκτελέστρια. Τον Ιούλιο  του 2018,  σε σχετική συνάντηση που έγινε  με τον Διευθυντή του Τμήματος Εκκαθάρισης της Δ/νσης Κοινωφελών Περιουσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τετιμημένοι κληρονόμοι,  η διορισθείσα εκτελέστρια μας διαβεβαίωσε ότι την παρούσα σχολική χρονιά θα διατεθεί το ποσό ώστε να απονεμηθεί το βραβείο.

Για την διασφάλιση της διαφάνειας της διαδικασίας απονομής, η απόφαση του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου είναι το βραβείο να απονέμεται στον μαθητή ή στην μαθήτρια της Γ’ Λυκείου που θα έχει συγκεντρώσει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο, επειδή  μέχρι την είσπραξη του κληροδοτήματος από το Σχολείο μας ώστε  να γίνει η  απονομή του σύμφωνα με τα παραπάνω, αρμόδιος φορέας είναι το παραπάνω αναφερόμενο Τμήμα Εκκαθάρισης της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών, το Σχολείο μας επιφυλάσσεται έναντι των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η απονομή την φετινή σχολική χρονιά, για λόγους που δεν ευθύνεται το Σχολείο. 

Θα σας ενημερώνω για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Ο Διευθυντής

Ημέρες και ώρες Ενημέρωσης γονέων στο Α Τετράμηνο 2018

Παραθέτουμε πίνακα με τις ώρες και ημέρες ενημέρωσης γονέων από τους καθηγητές/καθηγήτριες του Προτύπου ΓΕΛ Ευαγγελικής το Α Τετράμηνο του 2018.

Enimerosi Goneon A tetr 2018

Ο Διευθυντής

Τροποποιήσεις στην αξιολόγηση των μαθητών του Λυκείου

Σας παραθέτουμε εγκύκλιο που αναφέρει την διαδικασία αξιολόγησης που θα ισχύσει από φέτος στα Γενικά Λύκεια.

Enimerosi ajiologisi mathiton 10 2018

Ο Διευθυντής

Πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη για την χρήση ουσιών και την διανοητική ανάπτυξη των εφήβων.

Επειδή πάνω στο θέμα της χρήσης ουσιών υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση σας παραθέτουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του American Journal of Psychiatry για την διανοητική ανάπτυξη των εφήβων που κάνουν χρήση ουσιών (μελέτη σε δείγμα 3826 μαθητών!)

Για να δείτε το άρθρο πατείστε εδώ

(Ο σύνδεσμος είναι: https://ajp.psychiatryonline.org/doi/10.1176/appi.ajp.2018.18020202)

Ο Διευθυντής

Διακρίσεις 2017 – 2018

Με πολύ μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε τις διακρίσεις των μαθητών/μαθητριών του Σχολείου μας για το έτος 2017 – 2018.

Κάποιες από αυτές επετεύχθηκαν και σε δραστηριότητες των μαθητών/μαθητριών μας εκτός Σχολείου. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους καθηγητές/καθηγήτριες και στους γονείς.

Diakriseis Euaggeliki 2017 2018

Ο Διευθυντής