Διάκριση Εκπαιδευτικής Πρακτικής σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Την Ετικέτα Ποιότητας «Καλής Πρακτικής» μεταξύ των συμμετοχών της ενότητας «Γενικό Λύκειο» έλαβε η Ανοιχτή Εκπαιδευτική Πρακτική με τίτλο «Η Εικονομαχία», που υλοποιήθηκε στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης από τον φιλόλογο κ. Γεώργιο Θώδη.

Η παραπάνω Πρακτική διακρίθηκε στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Αξιοποίησης Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Συμμετέχω» του έργου «Ψηφιακό Σχολείο: Επέκταση και Αξιοποίηση της Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, των Διαδραστικών Βιβλίων και του Αποθετηρίου Μαθησιακών Αντικειμένων» από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Ετικέτα.jpg

Διακρίσεις στον Διαγωνισμό Βιολογίας

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας Καραογλάνη Χρήστο (Β2) και Παΐζη Ραντόικοβιτς Δημήτρη (Γ3) για την κατάκτηση της 7ης και της 8ης θέσης αντίστοιχα στην Ά φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Συγχαρητήρια και στους καθηγητές/καθηγήτριές τους.

Ο Διευθυντής

Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός ΣΕΠ

Από την κυρία Κορδονούρη Αικατερίνη Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση :

» Για τα ατομικά ραντεβού Συμβουλευτικής-ΣΕΠ οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών είναι αναγκαίο να πηγαίνουν και  να κάνουν αίτηση στη Γραμματεία του 1ου ΚΕΣΥ Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας που λειτουργεί στη Λεωφόρο Συγγρού 165, στο 5ο όροφο. Στην αίτηση δηλώνουν τα στοιχεία τους, τα στοιχεία των μαθητών/τριών, τη σχολική μονάδα, την τάξη και το αίτημα για επαγγελματικό προσανατολισμό. Εάν υπάρχει κάποια γνωμάτευση  μπορούν να την επισυνάψουν. Μετά παραλαμβάνονται οι αιτήσεις από τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού, οι οποίοι καλούν τους μαθητές/τριες σε ραντεβού.

Για τις δράσεις Ομαδικής  Συμβουλευτικής-ΣΕΠ το αίτημα αποστέλλεται από τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας στο 1ο ΚΕΣΥ υπόψη του Προϊσταμένου κου Αποστολάκη.

Τα τηλέφωνα του ΚΕΣΥ είναι: 2131617491,498,480,495.
Το e-mail: 1kesydath@sch.gr «

Ο Διευθυντής

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τις Πανελλαδικές 2019

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία ή ειδικές εκαπιδευτικές ανάγκες για τις Πανελλαδικές 2019.

Προσοχή! Απαιτείται αίτηση του γονέα και υποβολή των δικαιολογητικών από 20/3/2019 – 29/3/2019 (η επαναϋποβολή των δικαιολογητικών δεν χρειάζεται αν έχουν ήδη υποβληθεί σε εμάς).

2019_3_19_F_251_42291_A5_Egkiklios-FA

Ο Διευθυντής

Υποβολή αίτησης δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2018 2019

Μας απεστάλη η αίτηση – δήλωση που πρέπει να συμπληρώσουν οι μαθητές/μαθήτριες και οι απόφοιτοι/απόφοιτες και να την καταθέσουν στο Λύκειο μας μέχρι 29/3/2019

Παρατίθεται η εγκύκλιος . Στην σελίδα 4 τα δικαιολογητικά για τους αποφοίτους. Στην σελίδα 8 ορίζεται η 29/3/2019 ως καταληκτική ημερομηνία και για τα δικαιολογητικά των Φυσικώς Αδυνάτων. Στην σελίδα 8 υπάρχουν οδηγίες για τους υποψηφίους με το 10%

Egkiklios-Aitisi-Dilosi-Panellinies-2018-2019

Παρατίθεται και η αίτηση – δήλωση

Ypodeigma-Aitisi-Dilosi-me-Mousika

Ο Διευθυντής

Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Σχολείου στην τετράδα της Δ Αθήνας!

Το σχολείο μας συμμετέχει και διακρίνεται και αθλητικά!

Για κάθε μας αθλητική εμφάνιση στα αντίστοιχα επίσημα Πανελλήνια πρωταθλήματα που προκηρύχθηκαν από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριές μας για τη συνέπεια, το πάθος και το αθλητικό ήθος!

Συμμετείχαμε με ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών, μπάσκετ αγοριών, βόλεϊ αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, ομάδα αγωνισμάτων στίβου και θα ακολουθήσουν συμμετοχές και στην κολύμβηση.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ιδιαιτέρως την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μπάσκετ όπου έφτασε στους 4 της περιφέρειας Δ’Αθήνας.

Ενώ ξεκίνησε με στόχο μια αξιοπρεπή και μόνο συμμετοχή, μετεξελίχθηκε από την πρώτη προπόνηση μέχρι το τελευταίο της παιχνίδι σε μια συγκροτημένη ομάδα με υψηλούς στόχους. Μια ομάδα όπως την προτείνουν οι αρχές του αθλητισμού. Κάθε ένας παίχτης έπαιξε για όλους και όλοι έπαιξαν για τον ένα.

Να ευχηθούμε επίσης καλή συνέχεια και συγχαρητήρια στον Ίωνα Μεριχωβίτη όπου με τον δυναμισμό και το πείσμα του κατάφερε να προκριθεί στην β΄φάση των 100m στον Στίβο.

Αυτή την περίοδο συνεχίζουν τις προσπάθειές τους η ομάδα βόλεϊ των κοριτσιών μας και τα 2 κορίτσια μας στους αγώνες κολύμβησης. Ευχόμαστε το καλύτερο!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στην Γυμνάστρια του Σχολείου κυρία
Ζωή Σαρίδου.

Ο Διευθυντής

Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους. Διαγωνισμός «Κάντο ν’ ακουστεί 2019»

Το Europeanschoolradio διοργανώνει για άλλη μια χρονιά διαγωνισμό δημιουργίας ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού.

Φέτος το θέμα του διαγωνισμού «Καν΄τον’άκουστεί 2019» «Η φωνή μας ασπίδα στα λόγια του μίσους» είναι η ρητορική μίσους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση στο θέμα, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ενεργοποίηση της δημιουργικότητας των παιδιών, η ανάπτυξη του συναισθηματικού τους κόσμου και η καλλιέργεια του σεβασμού, της ευγένειας, της αποδοχής και της αγάπης.
Τι είναι όμως η ρητορική μίσους; Με πόση ευκολία στις μέρες μας υιοθετείται μια επιθετική ρητορική που δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών;

Με αφορμή τα παραπάνω ερωτήματα η μαθήτρια του σχολείου μας Παπαδοπούλου Ειρήνη εμπνεύστηκε και έγραψε τους στίχους του τραγουδιού » Μη μου μιλάς», το οποίο έγινε πραγματικότητα με την εμπνευσμένη σύνθεση του Μπαλάτου Δημήτρη και την πολύτιμη βοήθεια του Πολύμου Χρήστου. Υπεύθυνη καθηγήτρια η κ. Λέκκα Μαρία Κοινωνιολόγος.

Μπορείτε να το ακούσετε στο:
http://europeanschoolradio.eu/lk/Song-likes.php… (θέση 98) και να το ψηφίσετε για να του δώσετε την ευκαιρία να κερδίσει το βραβείο του Κοινού!

Συγχαρητήρια στα παιδιά και την καθηγήτριά τους.

Ο Διευθυντής

Ανακοίνωση ΥΠΠΕΘ για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Εκδόθηκε από το ΥΠΠΕΘ η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

«Με αφορμή τη διακίνηση ανυπόστατων πληροφοριών σε γονείς και μαθητές των Πρότυπων και των Πειραματικών σχολείων το ΥΠΠΕΘ ενημερώνει:

Οι εξετάσεις και οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν  στην ώρα τους όπως κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πρότυπα (εξετάσεις) και στα Πειραματικά (κλήρωση) τόσο στην Α’βάθμια όσο και στη Β’βάθμια εκπαίδευση.

Με τροπολογία που έχει κατατεθεί και θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, συστήνεται η Επιστημονική Επιτροπή που διαδέχεται την Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ), η θητεία της οποία έχει λήξει από την 31/12/18, με όλες τις αρμοδιότητες του καταργούμενου οργάνου.»

Ο Διευθυντής

Πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τήνο.

Παρατίθεται το πρακτικό αποσφράγισης προσφορών για την εκπαιδευτική επίσκεψη της Α Λυκείου στην Τήνο στο πλαίσιο του Αναλυτικού προγράμματος .

Praktiko-Aposfragisis-Prosforwn-Tinosns

Ο Διευθυντής

Καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης απουσιών για την εποχική γρίππη

Σύμφωνα με εγκύκλιο που λάβαμε η δικαιολόγηση απουσιών λόγω εποχικής γρίππης στο πληροφοριακό σύστημα Myschool θα είναι δυνατή μέχρι 20/3/2019.

dieykriniseis_gia_tis_apoysies_tis_epohikis_gripis-1

Παρακαλούμε να προσκομίσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα δικαιολογητικά γιατί την τελευταία ημέρα το σύστημα θα είναι σίγουρα επιβαρυμένο.

Ο Διευθυντής