Ανακοινώσεις

Θερινό Σχολείο

Το Π.Π.Γ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ανακοινώνει τη διοργάνωση ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ από το ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε συνεργασία με το σχολείο, για μαθητές Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων και επιλεγμένων Ιδιωτικών Σχολείων, διάρκειας μιας εβδομάδας. Ολη η ανακοίνωση εδώ Θερινό Σχολείο .

Αιτήσεις εδώ

Εξεταστικό κέντρο φυσικώς αδυνάτων (Φ.Α)

Οι μαθητές που φοιτούν στην τελευταία τάξη και οι απόφοιτοι του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής, που ανήκουν στην κατηγορία των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α), θα εξεταστούν προφορικά στα Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, στο 37ο Βαθμολογικό Κέντρο, με έδρα το 2ο Γενικό Λύκειο Αλίμου, Ελευθ. Βενιζέλου 4, στον Άλιμο.

Εκπαιδευτικές διακρίσεις μαθητών της σχολής

Οι μαθητές της σχολής με την καθοδήγηση των καθηγητών τους σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις τον τελευταίο μήνα.

Στο διεθνές συνέδριο EUROMATH που διοργάνωσε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία οι μαθητές του Λυκείου είχαν δυο σημαντικές διακρίσεις.

  • Η ομάδα του Θεατρικού Ομίλου πήρε το πρώτο βραβείο, με θεματική παράσταση μαθηματικών εννοιών, στην ηλικιακή κατηγορία 14-18 ετών.  

MATHeatre Europe 2015
Final Competition
R E S U L T S

1st Prize

MTU10 - “What is infinity” by Evangeliki Model School of Smyrna, Greece

Students: Nikolaos Christopoulos, Nikolaos Nikolaou, Odysseus - Ioannis Pantelakis, Hermes Geladas, Stergios Sozos, Alexander Farmakis, Bassiliki Siafou, Maria Zoga, Dimitra Tsolka, Agelina Abrithi

Teachers: Maria Diakonou and Kalliopi Siopi

  • Οι παρακάτω μαθητές της Β΄Λυκείου για την εργασία τους στα Μαθηματικά.

MATHPresentation Competition 2015
R E S U L T S 

Group Presentation

2nd Prize
The problem of division into “Extreme and mean ratio”
Elina Andritsou and Ioannis Alonistiotis, Model Lyceum Evagelici School of Smyrna, Greece

 

ΒΟΥΛΗ   ΤΩΝ  ΕΦΗΒΩΝ
Τα τελευταία είκοσι χρόνια το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Βουλή των Εφήβων», του οποίου πρώτος Πρόεδρος υπήρξε ο συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής, του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών, αλλά και η ενίσχυση του νεανικού ενδιαφέροντος για τα κοινά.
Όπως κάθε χρόνο, οι 300 «έφηβοι βουλευτές» θα πάρουν μέρος στις τετραήμερες εργασίες της Κ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου 2015.


Η μαθήτρια  του Β2 Κρασανάκη Μαριάννα, με κωδικό 029700283, αναδείχθηκε τακτική έφηβος-βουλευτής και θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην Κ΄ Σύνοδο του εκπαιδευτικού προγράμματος της  Βουλής των Εφήβων, υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Λασκαριδου Αντιγόνης.

Ομιλία του κ. Βασίλη Καραποστόλη ´´Το ζήτημα της δημιουργικότητας στην εποχή μας´´

Σας προσκαλούμε στην ομιλία του κ.Βασίλη Καραποστόλη (Καθηγητή τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α.) με θέμα ´´Το ζήτημα της δημιουργικότητας στην εποχή μας´´ την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης  (Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη)

Εξεταστικό κέντρο διαγωνισμού Φυσικής

Ο 25ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου 2015 και 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου 2015 θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ. στο 1ο ΓΕ.Λ. Ν. Σμύρνης (Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 2 & Κοραή , τηλ: 210 9358212, 210 9331248)

Ώρα προσέλευσης διαγωνιζομένων: 09.00 π.μ. (ώρες διεξαγωγής διαγωνισμού: 09.30-12.30).

 

 

Παράταση προθεσμίας για υποβολή αίτησης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η προθεσμία για την υποβολή Αίτησης- Δήλωσης  για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015 παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

Επιτυχία μαθητών του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής

Συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας Αγγελική-Ευαγγελία Ανδρίτσου, Αριστοτέλη Κούτρη, Χρήστο Ορφανόπουλο και Νικόλαο Χριστόπουλο, οι οποίοι ύστερα από την επιτυχία τους  στη Α' Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β' φάση του Διαγωνισμού.

Περισσότερα...

Ψηφίστε για την διατήρηση των πρότυπων σχολείων

Στηρίξτε τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία !

Ψηφοφορία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μιχάλη Βαζιργιάννη

Προέδρου του ΕΠΕΣ Προτύπου Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης,

Καθηγητή Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην École Polytechnique

Μπορείτε να ψηφίστε για να διατηρηθούν τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία πατώντας εδώ.

Ημέρες Ενημέρωσης Γονέων & Κηδεμόνων κατά το 2ο τετράμηνο

Οι γονείς και κηδεμόνες θα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία των παιδιών τις εξής ημέρες: Τετάρτη 25/02/2015, 11/03/2015, 18/03/2015, 01/04/2015, 29/04/2015 & 06/05/2015.

Περισσότερα...

Επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στο διαγωνισμό "Ευκλείδης"

Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες ατο διαγωνισμό "Ευκλείδης" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας μαθητές μας Χρήστο Γαλάνη, Μαρίνο Κονταρά & Νικόλαο Χριστόπουλο. Καλή επιτυχία και στο διαγωνισμό "Αρχιμήδης"!