Ανακοινώσεις

. . . από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας

Επιστολή προς τους γονείς, ενημέρωση για τη δράση της aisec, πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη χοροεσπερίδα (δείτε την αφίσα εδώ)

 

 

Πρωτιά του Σχολείου μας στον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδας μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – European Union Science Olympiad - EUSO 2015, διοργάνωσε και εφέτος τοπικό προκριματικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-1998. Ο διαγωνισμός διεξήχθη, με ιδιαίτερη επιτυχία, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης από τις 09:00 έως τις 13:00. Από το διαγωνισμό προκρίθηκε η ομάδα που θα συμμετάσχει στη 2η φάση (τελική) του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Από την τελική φάση, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου 2015 στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω για τη νότια Ελλάδα, θα επιλεγεί μία (1) ομάδα. Η ομάδα αυτή μαζί με την ομάδα που θα επιλεγεί από την βόρεια Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί εφέτος στην Αυστρία από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2015.

Στην προκριματική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν 6 ομάδες από ισάριθμα σχολεία της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ. Το Π. Π. ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης  ήλθε πρώτο στη σειρά κατάταξης με βαθμολογία: 95.5/100 στη Φυσική, 100/100 στη Χημεία, 100/100 στη Βιολογία και 295.5/300 στο Σύνολο

Δεδομένου ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που οι μαθητές μας πρώτευσαν και στις τρεις επιμέρους επιστήμες.

Διαγωνίστηκαν οι μαθητές (με αλφαβητική σειρά): Ζαμπετάκη Δέσποινα (B1), Καλλιμάνη Μαρία-Φωτεινή (B1), Λασκαράτος Αχιλλέας (B1) και Τηλιακού Χλόη (B4). Στην ομάδα του σχολείου μας συμμετέχει και η μαθήτρια Άννα Ζαχαρίου (Β1).

Τους προετοίμασαν ειδικά για το διαγωνισμό οι καθηγητές (με αλφαβητική σειρά): Μακεδόνας Χριστόδουλος (Χημεία), Μοσχοπούλου Νικολέτα (Βιολογία) και Ορφανόπουλος Βασίλειος (Φυσική).

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του Λυκείου μας και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Ευαγγελικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της 24-1-2015 στο Αιγάλεω !

 

Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσεως 2018

Oι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1997 (κλάσεως 2018) και διαμένουν στο δήμο Αθηναίων της ΠΕ Αττικής (ανεξάρτητα αν είναι εγγεγραμμένοι ή όχι στα μητρώα αρρένων του δήμου αυτού), υποχρεούνται να συμπληρώσουν και καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) από 02 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 31 Μαρτίου 2015  όπως καθορίζεται από το σχετικό Ενημερωτικό Έντυπο.

 

Υποβολή δικαιολογητικών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις

O χρόνος υποβολής δικαιολογητικών στα  Νοσοκομεία για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις είναι από Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 

Τράπεζα Θεμάτων Α' και Β' Λυκείου

Θέματα για τις προαγωγικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2014-15 Γενικού Ημερήσιου Λυκείου:

Α' ΤΑΞΗ

Β' ΤΑΞΗ

 

 

 

Διδακτέα-Εξεταστέα Ύλη

 

ΩΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 


Ο πίνακας υποδοχής ισχύει υπο την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα. Παρακαλούνται οι κ.κ. γονείς-κηδεμόνες να λαμβάνουν πάντα υπ΄οψιν την τελευταία ενημέρωση του πίνακα.

 


 

Κάθε Τετάρτη

Καθηγητής

Διδακτικές ώρες ενημέρωσης

2η

09.05-09.50

3η

10.00-10.45

4η

10.55-11.40

5η

11.50-12.30

Ε. Βογιάννης

       x

Ν. Μαυρογιάννης

   

x

 

Ε. Παπανδρέου

x

     

Π. Αμπελάς

   x    

Γ. Θώδης

 

x

   

Α. Λασκαρίδου

 x    

 

Μ. Λιτσάρδου

 x      

Γ. Μιχαλακοπούλου

 

x

   

Μ. Πρεβεζάνου

   x    

Ιω. Ψευτογιάννη

     x  

Π. Αργύρη

 

x

   

Κ. Σιώπη

 x

 

   

Α. Τζελέπης

   

x

 

Σ. Χασάπης

x

     

Μ. Διακόνου

x      

Β. Ορφανόπουλος

   x    

Χ. Φανίδης

   

x

 

Χ. Μακεδόνας

     

x

Ν. Μοσχοπούλου

 

x

   

Ε. Γιαννάκη

Την Τετάρτη εργάζονται σε άλλο σχολείο.

Κατ΄εξαίρεση η ενημέρωση θα γίνεται Τρίτη 4η ώρα.

Α. Ροδοπούλου

Κ. Σβώλη

   x    

Ε. Πούλιου

   

x

 

Κ. Γκούντας

    x  

Σ. Γουρνά

   

x

 

Π. Διαμάντης

Δέχεται σύμφωνα με το πρόγραμμα του Γυμνασίου της Ευαγγελικής

Επιλογή 2ου Mαθήματος Γ.Π. Γ' Λυκείου και Επιστημονικά Πεδία

Ενημέρωση  των μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15 σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων.